nieuws

WMS-module uitgebreid met yard management

Warehousing

SAP heeft zijn module voor warehouse management uitgebreid met een heleboel nieuwe functionaliteiten. Eén van de opvallendste vernieuwingen is de functionaliteit voor yard management. Hiermee kunnen klanten de ingaande en uitgaande transportbewegingen afstemmen op de activiteiten binnen de vier muren van het magazijn.

Met yard management kan onder meer het gebruik van deuren en docks geoptimaliseerd worden. Behalve deze functionaliteit bevat de verbeterde module ook ondersteuning voor value added logistics. Voorbeelden daarvan zijn het aanbrengen van prijskaartjes op kledingstukken en het verpakken en labelen van artikelen.
Geheel nieuw is de crossdocking. Inkomende goederen kunnen daarmee direct worden doorgezet naar de expeditie-afdeling zonder ze eerst in opslag te moeten nemen. Zowel gepland als opportunistisch crossdocking wordt nu door SAP ondersteund.
Witgoedfabrikant Whirlpool gebruikt deze functionaliteit al in Amerika.

Reageer op dit artikel