nieuws

Wasco automatiseert distributiecentrum

Warehousing

Wasco Holding is gestart met de herinrichting en automatisering van het distributiecentrum in Twello.
Het bedrijf dat centrale verwarmingsmaterialen en -onderdelen levert, gaat over van decentrale naar centrale distributie.

Wasco Holding stapt over van decentraal naar centrale distributie. Projectleider logistiek Mark Anneveld van Wasco: “De keuze voor een nieuw systeem komt voort uit de overgang van decentrale naar centrale distributie. Daarbij gaat het om een systeem, dat ons in staat stelt voor heel Nederland appendages, toebehoren en divers ander kleinmateriaal te verzamelen. Ook efficiëncyverbetering en nog betrouwbaarder verzamelen zijn belangrijke speerpunten van het nieuwe systeem.”
Wasco heeft Denocard opdracht gegeven om de logistieke dienstverlening verder te optimaliseren. Eerder deze maand is gestart met de eerste implementatiefase van het nieuwe systeem. De ontworpen oplossing voor orderverzamelen en magazijnbeheer omvat een rondloopsysteem met uitvoerzones, verschillende zones met plateauliften, legbord- en doorrolsystemen, pick- en put-to-light en innovatieve software voor aansturing van de logistieke processen in het magazijn. De software zal gefaseerd geïmplementeerd worden in de andere magazijnen van Wasco’s distributiecentrum. Hiermee realiseert Denocard een geïntegreerde totaaloplossing voor alle goederenstromen van de 11 vestigingen van het bedrijf. Het project zal eind augustus van dit jaar worden afgerond, waarna Wasco beschikt over een volledig gemoderniseerd distributiecentrum voor kleinmateriaal.

Reageer op dit artikel