nieuws

Geodis Vitesse: onder Franse vleugels

Warehousing

Vitesse begon in 1949 in Rotterdam als bezorgservice per fiets. In de jaren vijftig had het bedrijf vier oude trucks uit het Amerikaanse leger voor het vervoer van koffie, thee, specerijen en huiden. De jaren zestig bracht focus op containerdiensten en warehousing en later logistieke dienstverlening als geheel. Na jarenlange verliezen werd het bedrijf in 1999 overgenomen door het wereldwijd opererende Franse Geodis.

Geodis Vitesse heeft 1050 medewerkers, zo’n 145 voertuigen, 200 trailers en 20.000 vierkante meter opslag. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam, Venray en Venlo. Moederbedrijf Geodis heeft behalve Vitesse, ook Calberson, France Express en het Engelse Cavewood onder haar vleugels. Geodis is ook aandeelhouder van het Elix-netwerk, een stukgoedcoöperatie van van oorsprong Duitse transporteurs. Wereldwijd werken er 25.000 medewerkers in 120 landen, 17.000 voertuigen en 3 miljoen vierkante meter warehouses, vooral in Europa.

Het bedrijf boert van oudsher in thuisland Frankrijk goed, maar in andere delen wat minder. In 2001 werd een verlies van 24 miljoen euro geleden. Vorig jaar werd dat verlies teruggebracht tot 10 miljoen. Er kwamen reorganisaties die nu nog lopen, onder meer bij Vitesse waarbij de locatie Enschede werd samengevoegd met Venlo. Gedurende het eerste halfjaar van 2003 zag het bedrijf de omzet dalen met 3 procent tot bijna 1,6 miljard euro. Klanten zijn onder meer LaRoche, IBM, Zannier (kinderkleding) en Nestlé diervoeders

Reageer op dit artikel