nieuws

EBD verwerft Mariotti

Warehousing

EBD Techniek heeft het importeurschap verworven van het heftruckmerk Mariotti. Sinds het faillissement van Handelsmaatschappij Witra in mei 2001 had het Italiaanse merk geen Nederlandse vertegenwoordiging. Het importeurschap loopt synchroon met de introductie van een miniheftruck: de Mycros 4.

Met een hefcapaciteit van 400 kilogram en afmetingen 785 x 990 mm, exclusief de vorken, mag dit minimodel tot ’s-werelds kleinste vorkheftruck worden gerekend. De hele range elektrisch achterwiel aangedreven Mycros heftrucks is leverbaar in vijf uitvoeringen: 500, 800, 1000, 1300 en 2000 kilogram. De voorwielen zijn gemonteerd aan de hefmast, waardoor bij het neigen van de mast de wielbasis kan worden vergroot voor meer stabiliteit. De hefhoogtes varieren, afhankelijk van de uitvoering van 3200 tot 6300 mm. Mastafhankelijk is volledig vrije heffing mogelijk. De draaicirkel van de machines is slechts 845 mm en de doorrijhoogte bedraagt minimaal 1900 mm. Alle modellen worden standaard afgeleverd met side-shift, veiligheidsgordel, elektronische stuurbekrachtiging, energieterugwinningssysteem, tractiebatterij, gelijkrichter en een elektronische antislipregeling.

Reageer op dit artikel