nieuws

Krattenstapelaar voor broodjes

Warehousing

Nepas heeft een nieuwe kratten- stapelaar met transportlijn ontwikkeld. De stapelaar kan kratten brood automatisch tot twaalfhoog stapelen.

De nieuwe krattenstapelaar van Nepas is als eerste bij het Alkmaarse Duet Bakklaar-producten in gebruik genomen. Hier worden bakklare broodjes in bevroren vorm door operators in kratten verpakt voor distributie naar de bakker.Voordat een bol in een krat gaat, controleert een sensor eerst of er metaal in het deeg zit. De kratten worden door het systeem automatisch in de goede richting gezet, waarna het intern transportsysteem ze vervoert naar de krathandlingunit waar de kratten tot maximaal twaalfhoog kunnen worden gestapeld. Wanneer er vier stapels zijn, worden deze automatisch op pallets geplaatst. Een heftruck of palletwagen haalt de volle pallet uit de machine en zet deze gereed voor transport. De capaciteit van de krathandlingunit ligt op maximaal 1800 kratten per uur.

Reageer op dit artikel