nieuws

Distrivaart dit najaar automatisch

Warehousing

Het seizoen voor Distrivaart-schip ‘de Riverhopper’ is voorbij. Het enige schip dat voor Distrivaart in de vaart is, stopt er tijdelijk mee, om waar nodig ingezet te kunnen worden voor andere vervoersstromen. Nu is echter al zeker dat het schip vanaf oktober voor Distrivaart gaat varen met een volledig geautomatiseerd laad- en lossysteem.

De Riverhopper wordt in september technisch aangepast, waarbij er een geheel automatische laad- en losinstallatie en palletopslag/verplaatsingssysteem wordt aangebracht. Dit in plaats van de heftrucks die de pallets nu nog op de juiste plek in het schip zetten. De verwachting is dat door dit volledig geautomatiseerde systeem, de laad- en lossnelheid verdubbeld kan worden. Hierdoor kan het aantal vaarten van bijvoorbeeld Brabant naar Friesland in plaats van een keer per week, in het najaar dus worden uitgebreid naar twee keer per week.

Reageer op dit artikel