nieuws

Krathandlingunit voor broodjes

Warehousing

Duet bakklaar producten in Alkmaar heeft onlangs een nieuwe krattenstapelaar en transportlijn van Nepas in gebruik genomen, waarmee broodkratten automatisch tot twaalfhoog worden gestapeld.

Bakklare broodjes in bevroren vorm worden door operators in kratten verpakt voor distributie naar de bakker. Voordat een bol in een krat gaat, controleert een sensor eerst of er metaal in het deeg zit. De kratten worden automatisch in de goede richting gezet, waarna het intern transportsysteem ze vervoert naar de krathandlingunit waar de kratten tot maximaal twaalfhoog kunnen worden gestapeld. Wanneer er vier stapels zijn, worden deze automatisch op pallets geplaatst. Een heftruck of palletwagen haalt de volle pallet uit de machine en zet deze gereed voor transport. Inlichtingen: Nepas, Enschede, tel. (053) 432 40 72, www.nepas.nl

Reageer op dit artikel