nieuws

Doosontwerp bespaart Sharp kosten

Warehousing

Huhtamaki Protective Packaging B.V. heeft voor Sharp een nieuw product uit vormkarton ontwikkeld, dat de directe kosten van het verpakken van videorecorders omlaag brengt.

De voorheen gebruikte doosafmetingen waren 420 x 360 x 160 en zijn nu gereduceerd tot 420 x 315 x 160 mm, een volume reductie van 12,5%. Dit is vooral te danken aan het weglaten van een accessoiretray die achter het apparaat was geplaatst. Voorzieningen hiervoor zijn getroffen in de beide zijschalen. Met een verbeterde stapelbaarheid, nestbaar- en ontnestbaarheid en het plaatsen van meer producten op een pallet, zijn er verdere kostenbesparingen zoals het verminderen van handlings-, transport en opslagkosten. Door de kleinere kartonnen dozen waarin de videorecorders nu worden verpakt, volgt ook hier een directe reductie van transportkosten. Het aantal verpakkingsdelen daalde van drie naar twee waar de 315 mm-maat nu keurig drie keer op een 1000 mm zijde van een 1200×1000 mm pallet gaat. Verder steken de delen dieper in elkaar (nesten) waardoor 30% meer op een pallet gaan.

Reageer op dit artikel