nieuws

3PL draait goed in Amerika

Warehousing

Voor het achtste achtereenvolgende jaar is de Amerikaanse groei in third party, contract logisitcs (3PL) groter dan de groei van de Amerikaanse economie. Omzetten stegen over 2002 met 6,9 procent en netto inkomsten met 7 procent. Netto winsten stegen van 1,7 procent in 2001 naar 3 procent in 2002. Dat meldt het Amerikaanse supply chain management adviesbureau Armstrong & Associates.

Resultaten voor individuele bedrijven lopen sterk uiteen. Volgens schattingen van Armstrong & Associates daalde de resultaten voor FedEx in de contractlogistiek vorig jaar met 40 procent. UPS Logistics zag de netto inkomsten met 39 procent stijgen, UPS/Fritz met 28 procent.
De meest succesvolle 3PL-bedrijven in Amerika zijn volgens het adviesbureau de transportmanagers, waarvan C.H. Robinson, Expeditors en Landstar Logistics de beste resultaten haalden.
3PL’s in value added warehousing, zoals Exel, CAT Logistics en UPS Logistics behaalden een solide groei van 10,4 procent in netto inkomsten. Dit segment groeide in 2001 sneller, met 11,5 procent. Volgens Armstrong & Associates heeft Tibbett & Britten enkele onrendabele activiteiten afgestoten en nemen grote bedrijven als Exel stappen om de winstgevendheid te vergroten.
Het onderdeel freight forwarding in de 3PL zag de netto inkomsten met 5,7 procent groeien, tegenover 6 procent groei in 2001. Winstmarges namen wel toe van 2,8 procent in 2001 tot 4,8 procent in 2002.
In het dedicated contractvervoer stegen de inkomsten met 5,7 procent in 2002, na een magere score in 2001. Cardinal, J.B. Hunt, Schneider, Swift en Werner behaalden forse groei.

Reageer op dit artikel