nieuws

Winstwaarschuwing Nedcon

Warehousing

Nedcon, leverancier van industriële opslagsystemen, verwacht dat de nettowinst over vorig jaar niet veel hoger zal uitkomen dan het jaar daarvoor. Het bedrijf ging er een half jaar geleden nog vanuit dat dit resultaat zou stijgen. Nu blijkt dat vooral de vertraging van twee buitenlandse projecten ervoor zorgt dat die toezegging een onjuiste inschatting was.

De stellingenleverancier werkt aan een sterke kostenbeheersing in verband met de vertraagde economische groei. Zo krijgen onder meer de inkoop en productie in de Tsjechische vestiging veel aandacht. In november dacht het bedrijf nog een omzetgroei te halen van 10 procent. Wel gaf het bedrijf al aan dat ze meer en meer te maken kregen met een grote prijsdruk en daardoor lagere marges. Nu blijkt dat vooral door de vertraging van omvangrijke orders in Europa het resultaat niet wordt gehaald. De Amerikaanse markt loopt beter voor het Doetinchemse bedrijf. Inmiddels haalt het 15 tot 20 procent van de omzet uit dit land. Het bedrijf maakt op 5 maart de officiële jaarcijfers bekend

Reageer op dit artikel