fotoreportage

Prologis viert start nieuwbouw ‘DC 6’ in Venlo

Warehousing

Prologis viert start nieuwbouw ‘DC 6’ in Venlo

Met een ‘groundbreaking ceremonie’ gaf Prologis gisteren de feestelijke aftrap voor de nieuwbouw van het 36.000 vierkante meter distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord (TPN). De logistiek vastgoed is met de bouw – op eigen risico- van dit pand (DC6) alweer toe aan het zesde dc in logistieke hotspot Venlo.

De grondwerkzaamheden op het terrein van TPN waar het nieuwste dc van Prologis verrijst, zijn inmiddels in volle gang. Dat weerhield de logistiek vastgoedontwikkelaar er echter niet van om gisteren tussen alle bouwwerkzaamheden door een groundbreaking ceremonie te organiseren ter ere van het begin van de bouw van het zesde dc dat het vastgoedbedrijf in portefeuille heeft in Venlo.

BREEAM-dc

Het distributiecentrum, dat op een steenworp afstand wordt gebouwd van de toekomstige railterminal op TPN, krijgt een hoogte van 12,2 meter, LED verlichting en, zoals het nieuw dc betaamt, een BREEAM duurzaamheidscertificaat van ‘very good’.

Begin 2015 is het distributiecentrum in logistieke hotspot Venlo beschikbaar voor verhuur.

Focus ligt weer op groei

Welke huurders zich gaan vestigen wilde Bram Verhoeven, senior vice president & country manager van Prologis Benelux, gisteren niet prijsgeven. “Dit pand gaat ongetwijfeld een groot succes worden. Wat wij namelijk merken, is dat de markt de groeifocus weer te pakken heeft nadat de afgelopen vijf jaar de focus vooral lag op kostenbesparing. Wat we nu zien in de markt dat er schaarste is aan dit type dc’s. Daarom zijn we – zonder huurder – hier gestart met de bouw op dit risico van dit pand. We geloven namelijk in de groei en de potentie van Venlo als logistieke hotspot nummer 1. Met dat in gedachte hebben we ook de mogelijkheid om het dc dat nu gebouwd wordt in volgende fases uit te breiden naar 70.000 vierkante meter.”

Moed, visie en vertrouwen

Voor Richard Elich, directeur van de organisatie Trade Port Noord, is de bouw van het dc door Prologis een enorme opsteker vooral ook omdat de hoeveelheid nieuwe vestigers, mede door de crisis, wat achterblijft ondanks een vliegende start in 2007 met de komst van DSV. “Dat je als ontwikkelaar een stuk grond koopt en daar op goed geluk een pand bouwt voor ettelijke miljoenen is helemaal niet vanzelfsprekend. Daar heb je moed visie en vooral vertrouwen voor nodig en dat heeft Prologis in TPN. We zijn er echter nog niet want dit project is pas succesvol als er een mooie nieuwe huurder in zit. Daar gaan wij met alle stakeholders alles aan doen.”

Reageer op dit artikel