artikel

Lezingenprogramma Logistica in vier theaters

Warehousing

Lezingenprogramma Logistica in vier theaters

Iedere beursdag kunnen bezoekers van de Logistica niet alleen terecht bij stands van exposanten, maar ook seminars bijwonen in verschillende theaters in hal 10. Ook de ICT & Logistiek beurs heeft in hal 8 ruimtes klaar staan voor lezingen. Een uitgebreid programma dus.

Vier theaters telt de Logistica dit jaar en ze staan naast elkaar in hal 10. De theaters zijn niet per aandachtsgebied verdeeld, maar min of meer per organiserende partij, die ieder voor zich een aantrekkelijk programma heeft willen neer zetten. Dagelijks beginnen de verschillende programma’s om 11.00 uur met de laatste lezingen rond 15.00 uur.

Material Handling Theater

Importeursvereniging BMWT, samen met het Material Handling Forum (Erasmus Universiteit), is verantwoordelijk voor dit onderdeel van het seminarprogramma. Met name krijgt arbeidsveiligheid hier veel aandacht, onder meer met voormalig winnaars van de prijs Het Veiligste Magazijn. In dit theater is ook de uitreiking van de Logistica Award op de eerste beursdag. Daaraan voorafgaand is een bijeenkomt over magazijninnovaties waar prof. René de Koster (Erasmus) een jubileumboek krijgt uitgereikt. Interessant zijn ook de lezingen over het zogenaamde exoskelet (TNO, Laevo) om orderpickers ergonomisch te ondersteunen.

Supply Chain Theater

In dit theater vooral veel aandacht voor bouwlogistiek en ketensamenwerking. E-commerce komt ook nog even voorbij, net als voorraadbeheer. De woensdagmiddag is gereserveerd voor de VLM speeddates, waar logistieke bedrijven kennis maken met studenten en young professionals die een (andere) baan in de logistiek ambiëren.

LogistiekProfs Theater

Hier een breed en divers programma, onder ander met de winnaar dit jaar van de prijs Het Veiligste Magazijn (Ceva Logistics). Verder aandacht voor supply chain management, leiderschap, 3D printen, lean management, voorraadbeheer, (natuurlijk) e-commerce en diverse innovatieve concepten. Op donderdagmiddag mogen in dit theater de vijf kandidaten voor de Logistiek Manager van het Jaar verkiezing (volgend jaar maart) zich presenteren aan de jury en geïnteresseerd publiek.

EVO Theater

Arjen Lagerweij en Marjolein Berends (allebei van EVO) geven iedere beursdag workshops, allemaal gericht op optimaliseren van magazijn vanuit vier verschillende invalshoeken: controle, mens, proces en techniek. Twee keer per dag houden ze dezelfde workshop en op donderdag (avondopenstelling) zelfs drie keer (in totaal dus 12 workshops die dag).

ICT & Logistiek

Ook de beurs ICT & Logistiek heeft – net als ieder jaar – een uitgebreid inhoudelijk programma. Hier zijn drie theaters tegelijkertijd in vol bedrijf, met onder andere lezingen van:

  • Cor Molenaar (Erasmus) over e-commerce
  • Walther Ploos van Amstel (HvA) over stadsdistributie
  • Patrick Huijgen (Beurtvaartadres) over papierloos transport
  • Arjan van Baarle (Kuehne + Nagel) over logistieke dienstverlening
  • Edward Heijnen (Caroz) over speed docking
  • Paul Durlinger (consultant) over voorraadbeheer
  • Jan Vieveen (docent) over business intelligence
  • Roy Lenders (Districon) over e-commerce

Dit is het volledige lezingenprogramma Logistica

Dit is het volledige lezingenprogramma ICT & Logistiek

Reageer op dit artikel