artikel

Rotterdam – ‘Eemhaven overlegt steeds meer

Warehousing

Rotterdam – ‘Eemhaven overlegt steeds meer
Brandie Roobol

Zo collectief samenwerken als bij Distripark Botlek doen de bedrijven op Distripark Eemhaven niet. Kees van der Hoop, tot voor kort beheerder van het Distripark: “Er wordt wel vooruitgang geboekt, zo worden steeds meer zaken door de bedrijven onderling afgestemd.”

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

 


Het gebied van Distripark Botlek is in 1991 in 

Aan de inrichting van Eemhaven hoeft niet zoveel meer gedaan te worden, het was immers het eerste bedrijventerrein in de haven van Rotterdam dat speciaal voor bepaalde zaken was aangelegd, zoals opslag, be- en verwerking en distributie. En dat al in 1989.

"Het Distripark Eemhaven is absoluut op orde. Er zijn geen panden die leegstaan, maar zo af en toe komt er wel een leeg natuurlijk door een wisseling van huurders."

   

Volgens Van der Hoop is er recent een nulmeting verricht door Buck Consultants International (BCI Global) over Eemhaven. "De meting had betrekking op de mogelijkheden van bundeling van het goederen- en het personenvervoer binnen het park. Er is onderzocht hoe mensen naar hun werkplek gingen en hoe het vervoer verbeterd zou kunnen worden. Die nulmeting zal binnenkort een vervolg krijgen." Volgens Van der Hoop nemen bedrijven op het park beveiligingszaken ieder voor zich op. "Maar ook op dit vlak constateer ik wel steeds meer overleg tussen partijen." Op infrastructureel vlak heeft Eemhaven een goede toegang tot het Europese achterland via de snelweg A15. Daarnaast is er onder andere het Rail Service Center en zijn er diverse containerterminals gevestigd.


Eemhaven Rotterdam

Omvang park: 35 ha

Waarvan bebouwd:
Geen gegevens

 

Beschikbaar voor bebouwing:
Geen grond beschikbaar

 

Grondprijs per m2:
Onbekend

 

Huurprijs per m2:
Onbekend

 

 

 

 

Infrastructuur

Wegen: A15

 

Spoor: Aansluiting op spoor via Rail Service Center bedrijfsspoorlijn

 

Water: Short Sea terminal, Short Sea Center, diverse containerterminals

 

Belangrijke gebruikers

Eurofrigo

VAT

Nippon Express

Maersk Logistics

Wim Bosman

 

Meer informatie

www.portofrotterdam.nl

 

 


 ‘Bereikbaarheid is goed, parkmanagement kan beter’

Roobol Tuinmeubelen zit sinds 1 oktober 2008 op distripark Eemhaven, langs de A15. De zichtlocatie was een van de redenen waarom Brandie Roobol, eigenaar van het bedrijf koos voor het Eemhaven gebied. Het pand, bestaande uit een hoofdkantoor en distributiecentrum, dat door Roobol werd gekocht is voor het in gebruik werd genomen stevig gemoderniseerd. Brandie Roobol: "Het personeel was snel aan het nieuwe pand en de locatie gewend, omdat het oude pand dichtbij was gevestigd (bij bedrijventerrein Charlois). Ook zijn we hier tevreden met de bereikbaarheid. Het enige probleem is dat er veel geparkeerde trailers/containers op het terrein staan waar chauffeurs slapen die hun afval achterlaten zonder het op te ruimen. Een goede oplossing is beter parkmanagement. Dat natuurlijk met in het achterhoofd om de kwaliteit van het park te handhaven, ook voor in de toekomst en voor nieuwe economische impulsen." Roobol heeft de veiligheid goed geregeld. "We hebben een extern bureau ingeschakeld dat de boel hier goed in de gaten houdt."
 

 

Reageer op dit artikel