artikel

Vos Logistics start distributiecentrum Henkel

Warehousing

Vos Logistics start distributiecentrum Henkel
De fabriek van Henkel in Genthin (D)

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Vos Logistics   Leverancier/dienstverlener: Vos Logistics Plaats:   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 15-11-2006 Productnaam:   Vos Logistics heeft op 15 november volgens planning het nieuwe distributiecentrum voor Henkel in gebruik genomen. Het pand meet 26.000 vierkante meter en staat in Genthin, enkele tientallen kilometers ten westen van Berlijn. Het […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Vos Logistics   Leverancier/dienstverlener: Vos Logistics
Plaats:  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 15-11-2006
Productnaam:  

Vos Logistics heeft op 15 november volgens planning het nieuwe distributiecentrum voor Henkel in gebruik genomen. Het pand meet 26.000 vierkante meter en staat in Genthin, enkele tientallen kilometers ten westen van Berlijn. Het dc is in de plaats gekomen van vier bestaande magazijnen.

De opening van het dc is een rechtstreeks gevolg van het 10-jarig contract dat Henkel en Vos Logistics hebben afgesloten op 29 maart van dit jaar. Vos is nu verantwoordelijk voor de opslag van Henkel’s wasmiddelen in het noordwesten en noordoosten van Duitsland.

Tot voor kort lag de voorraad verspreid over vier dc’s. Nu zijn de opslagactiviteiten gecentreerd in een nieuw dc, dat naast de fabriek van Henkel in Genthin is gebouwd.

 

Orderpicking en crossdocking

In Genthin verzorgt Vos het transport van de producten van de productielijn naar het nieuwe dc. Ook het transportmanagement en de uitvoering van het transport is in handen van Vos. In het pand vindt niet alleen opslag van eindproducten plaats, maar ook opslag van grondstoffen en verpakkingsmaterialen, orderpicking, crossdocking. Daarnaast is er sprake van value added logistics in de vorm van het labellen van producten en het bouwen van displays.

 

Per trein

Naast de opslag verzorgt Vos ook de handling van goederen die per trein arriveren of vertrekken. Op dit moment gaat het om twee treinen per dag, met elf wagons per trein en 76 pallets per wagon. In de toekomst groeit dat aantal tot zes treinen per dag of 5.016 pallets in totaal.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel