nieuws

BuyBay dringt retourstroom terug met machine learning tool

Supply chain 733

Retourafhandelaar BuyBay komt met Flux. Dat is een ‘machine learning’ matchingtool die moet helpen de verspilling van de stroom online retourproducten terug te dringen.

BuyBay dringt retourstroom terug met machine learning tool

Jaarlijks worden er in Europa door consumenten 3,5 miljard producten geretourneerd. Met Flux, de nieuwe zelf ontwikkelde software tool, kan BuyBay op basis van historische data de beste verkoopstrategie voor retourproducten bepalen en deze over de gehele breedte van het assortiment realiseren.

Realtime inzicht voor meerwaarde

Flux biedt realtime inzicht in de stroom producten en daarmee kan BuyBay en haar (r)etail partners in een fractie van een seconde cruciale beslissingen nemen. “Met een betere buyermatching en pricing als resultaat”, zegt Teun Kraaij, managing director bij BuyBay. “Via onze eigen software krijgen we unieke kennis van het koopgedrag van onze klanten. Daarmee zijn we steeds beter en sneller in staat een nieuwe eigenaar te vinden voor een geretourneerd product. Met als gevolg: minder verspilling in de retourmarkt en meer blije mensen, zowel vorige als nieuwe eigenaren”. Flux zorgt voor maximale verwaarding van de producten door het realtime inzicht. Kraaij: “Het doel blijft waardevermeerdering, ofwel rendement op het gebied van duurzaamheid en voor de klant.”

 

Lees ook: BuyBay opent een warehouse in Wijchen

Twee miljoen subsidie

Eerder dit jaar ontving BuyBay, dat zichzelf presenteert als techbedrijf, een subsidie van bijna 2 miljoen euro. Het Amsterdamse bedrijf wil met deze financiële injectie haar portfolio van activiteiten op het gebied van retourverwerking en het wederverkopen van retourproducten verder ontwikkelen en verdere stappen zetten binnen Europa. BuyBay wil uiteindelijk naar een model waarin retourproducten direct van de oude naar de nieuwe consument worden gestuurd, met alle duurzaamheidsbesparingen van dien. “Maar voordat wij dit hebben gerealiseerd zijn we wel 5 jaar verder”, zegt Kraaij.

 

Lees ook: In 4 stappen grip op je retourlogistiek

 

Reageer op dit artikel