nieuws

‘Brexit geeft rompslomp en lange wachttijden’

Supply chain 1027

Bedrijven die zakendoen met het Verenigd Koningrijk onderschatten de douane- en goedereninspecties die na de brexit van kracht worden. Ondernemingen moeten rekening houden met extra administratieve rompslomp en oponthoud aan de grens.

‘Brexit geeft rompslomp en lange wachttijden’

Na de brexit op 29 maart 2019 moeten bedrijven minimaal acht extra documenten en andere douaneformaliteiten regelen. Hiermee lijkt de vrees van verladers waarheid te worden. Ook moeten transporteurs en expeditiebedrijven ernstig rekening houden met lange wachttijden bij de ferryterminals in de Rotterdamse en Britse havens. Met name voor versproducten en levende dieren verscherpen de regels. Reden is de vele extra douaneregels. 

 

Lees ook de blog
Brexit – ondanks onduidelijkheid nu al aan de slag met voorbereidingen

 

Met die waarschuwing zijn de Douane, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Rotterdamse Havenbedrijf dinsdag gezamenlijk gekomen. Welke deal de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk ook sluiten, na de brexit is het land geen onderdeel van de interne markt en gelden douaneregels zoals die voor landen als Canada ook gelden, zei Roel van ’t Veld, coördinator brexit bij de Douane.

 

Zie ook
Douanesoftware aanschaffen? hier moet je op letten

Reageer op dit artikel