nieuws

Siemens neemt Mendix over

Supply chain 887

Siemens neemt Mendix over

Het Duitse industrie- en technologieconcern Siemens neemt het van oorsprong Nederlandse softwarebedrijf Mendix over.

Met de overname wil Siemens zijn activiteiten bij digitalisering van industriële processen versterken. Siemens betaalt 600 miljoen euro in contanten voor Mendix. Mendix werd in 2005 in Rotterdam opgericht. Het bedrijf is leverancier van een applicatie-Platform-as-a-Service-oplossing (aPaaS), waarmee organisaties applicaties kunnen ontwikkelen, integreren en aanpassen aan veranderende processen.

Grote klanten

Het hoofdkantoor staat nu in Boston.. De onderneming telt meer dan vierhonderd werknemers en houdt zich bezig met bijvoorbeeld toepassingen rond cloudsoftware. Tot de klanten van het bedrijf behoren onder meer KLM, Philips en DSM. Ctac werkt sinds eind vorig jaar samen met Mendix om hun innovatiekracht te versnellen.

Mendix gaat onder de vleugels van Siemens door onder zijn eigen naam. Topman en medeoprichter Derek Roos blijft aan het hoofd staan van het bedrijf. Siemens wil de overname voor het einde van dit jaar afronden.

Reageer op dit artikel