nieuws

Alibaba definitief naar Luik?

Supply chain 1221

De logistieke partner van Alibaba heeft een filiaal in Luik opgericht. Dat zou erop duiden dat de Chinese e-commercegigant definitief neerstrijkt in het Belgische Luik.

Alibaba definitief naar Luik?

De Chinese logistieke groep 4PX Express trekt een half miljoen euro uit om een filiaal op te richten, iets ten noorden van de luchthaven van Luik. Dat schrijft de Belgische krant L’Echo. 4PX is een onderaannemer van Alibaba, die onder meer ook voor Amazon werkt. In de oprichtingsakte van 4PX Express BE staat expliciet dat de Belgische vestiging goederen zal behandelen die besteld worden via Alibaba.

Wereldwijd distributienetwerk

In mei gaf de Chinese e-tailer Alibaba aan dat het in Luik een geschikte logistieke hub ziet. Nu lijkt deze hub een stap dichterbij te zijn gekomen. Cainiao, de logistieke dochter van Alibaba, die voor de groep een wereldwijd distributienetwerk aan het uitbouwen is, tekende dit voorjaar al een intentieverklaring om van Luik de Europese hub van Alibaba te maken.

Europese opmars

Alibaba wil met een distributiecentrum in Luik zijn Europese opmars versnellen. Luik zou voor Alibaba interessant zij vanwege de luchthaven die een directe verbinding heeft met China. De komst van Alibaba naar Europa levert honderden extra banen op en op de lange termijn zelfs meer dan duizend.

Lees ook: E-fulfilmentbedrijven: allround en geloof in automatisering

 

Reageer op dit artikel