nieuws

Binnenvaartterminal Tilburg test slimme containerscanner

Supply chain 1141

Binnenvaartterminal Tilburg test slimme containerscanner

Containers slimmer en sneller overslaan. Om dat doel te bereiken test het Havenbedrijf Rotterdam de komende maanden een identificatie- volgsysteem op Barge Terminal Tilburg.

Havenbedrijf Rotterdam doet het testproject met Certus Port Automation, een fabrikant van identificatie- en volgsystemen voor containers, en Barge Terminal Tilburg. Alle vrachtwagens die op de terminal arriveren, worden gescand op kenteken en de container op containernummer.

Tracking en tracing

De scanner maakt ook een foto zodat te zien is in welke status de container op de terminal arriveert en deze verlaat. Hierdoor kunnen ladingeigenaren en de terminalexploitant nauwkeuriger volgen hoe laat een container kan worden overgeladen voor verder transport. Het scansysteem moet zorgen voor meer efficiency in de keten, omdat de gescande gegevens zeer accuraat zijn en er minder handwerk nodig is op de terminal.

 

 

container-volgsysteem

 

 

Barge Terminal Tilburg

Vergelijkbare identificatie- en volgsystemen zijn al langer gemeengoed bij de diepzee containerterminals in de Rotterdamse haven. Een laagdrempelige variant hierop wordt nu als eerste getest op de locatie Vossenberg van Barge Terminal Tilburg. De test duurt 3 maanden. Na afloop van de testperiode zal het proefproject worden geëvalueerd. Indien succesvol, kan besloten worden om de test uit te breiden

Reageer op dit artikel