nieuws

ERP-software verouderd bij industriële bedrijven

Supply chain 1388

Een derde van de financieel managers vindt dat het ERP softwarepakket de bedrijfsdoelstellingen ondersteunt. Grootste kritiekpunt: het ERP-pakket is verouderd.

ERP-software verouderd bij industriële bedrijven

36 procent van de financieel eindverantwoordelijken geeft aan dat hun ERP-pakket verouderd is. Hetzelfde percentage is te spreken over de functionaliteiten die de software biedt. Dit blijkt uit onderzoek van Skopos, dat bedrijven begeleidt bij hun ERP-selectie en – implementatie. Het onderzoek is gehouden onder 370 Nederlanders werkzaam in de industriële sector.

Cloud de toekomst

Ook ICT-eindverantwoordelijken (56 procent) zijn kritischer dan gemiddeld. Driekwart van de ondervraagden zegt dat binnen de eigen organisatie een duidelijke strategie is uitgestippeld voor waar zij de komende jaren naartoe wil op softwaregebied. Ook zegt driekwart bij de aanschaf en implementatie van een nieuw bedrijfssoftwarepakket open te staan voor een cloudoplossing.

 

Lees ook
Stapsgewijs naar een nieuw ERP – zo hou je het overzicht

 

Ruud Haring, directielid bij Skopos Rendementbouwers verklaart de onvrede door, “Het gebruik van social media, apps en devices in het privédomein leidt tot steeds hogere verwachtingspatronen van gebruikers als het gaat om bedrijfssoftware. Verder zijn bedrijven constant bezig met het optimaliseren van processen, waardoor nieuwe informatiebehoeften ontstaan. Een voorbeeld is de toenemende aandacht van bedrijven voor aftersales service. Wanneer systemen niet meegroeien met het bedrijf kunnen deze de nieuwe informatiebehoeften niet goed ondersteunen.”

 

Reageer op dit artikel