nieuws

Arjan Markestein is achtste weekwinnaar Nationale Voorraadtest

Supply chain 1534

Arjan Markestein is achtste weekwinnaar Nationale Voorraadtest
Arjan Markestein werd net als in 2016 weekwinnaar.

Uit nieuwsgierigheid deed Arjan Markestein nog eens mee aan de Nationale Voorraadtest. In zeven minuten snelde hij naar 926 punten. Markestein volgt de opleiding hbo Logistiek en Economie aan de Hogeschool Rotterdam.

Naam: Arjan Markestein
Leeftijd: 21
Woonplaats: Streefkerk
Opleiding: hbo Logistiek en Economie, Hogeschool Rotterdam

Waarom heb je deelgenomen aan de Nationale Voorraadtest?

“Het was mijn nieuwsgierigheid naar de Nationale Voorraadtest van dit jaar die me aanzette om deel te nemen. Ik had nog één dag om hem in te vullen. Vorig jaar heb ik een mooie score behaald, ik was benieuwd of me dat opnieuw zou lukken. Het doel was niet zozeer om weer weekwinnaar te worden, maar het is natuurlijk wel een leuke bonus.”

Wat vond je van de Nationale Voorraadtest?

“De test was prima te maken. De theorievragen gingen me makkelijk af, ze waren goed te beredeneren. De rekenvragen heb ik zonder rekenmachine gemaakt, dus hier en daar moest ik op gevoel een antwoord kiezen. Wat me opviel aan de test was dat de vragen uit een aantal categorieën bestonden. Eén daarvan was de categorie voorraadkosten, met meerdere vragen in een afwijkende vorm. Dat kan verwarrend werken, maar bij mij had het dit effect niet. Sterker, het maakte het makkelijker. In totaal koste het me zeven minuten om de Nationale Voorraadtest af te ronden, vorig jaar waren dat er nog dertien.”

Wat heb je met het onderwerp voorraadbeheer?

“Voorraadbeheer is binnen het vakgebied logistiek en supply chain het meest uitdagende onderwerp voor mij. Ik vind het erg interessant. Mijn twee stages stonden in het teken van voorraadbeheer. Enerzijds heb je de wiskundige berekeningen waarmee je probeert om tot een optimum te komen met wat je wanneer in welke hoeveelheden moet bestellen. Maar anderzijds heb je in de praktijk zaken als product lifecycle management, omnichannel strategieën en promoties die ervoor zorgen dat je ook echt als persoon naar het onderwerp moet kijken. Wiskundige berekeningen alleen volstaan niet.”

Wat is je ambitie?

“Op dit moment loop ik mijn afstudeerstage bij Blokker. Dat is erg uitdagend, ook vanwege de veranderingen die er nu plaatsvinden binnen de organisatie. Over een maand verwacht ik af te studeren en in september wil ik mijn master Supply Chain Management starten in Tilburg. Daarmee ben ik weer anderhalf jaar onder de pannen. Het lijkt me leuk om na deze master een mooie reis te maken en vervolgens in een supply chain management omgeving aan de slag te gaan. Een functie als voorraadmanager binnen een retailomgeving spreekt me aan, die wereld is lekker dynamisch en complex.

Reageer op dit artikel