nieuws

PostNL start pakketbezorging op zondag

Supply chain

PostNL start pakketbezorging op zondag

PostNL begint een test met het bezorgen van pakketten op zondag. Dat doet het bedrijf met bestellingen die via webwinkel Coolblue worden gedaan.

Vanaf 30 augustus begint PostNL met het bezorgen van pakketten op zondag. Het postbedrijf zegt daarmee het eerste bedrijf op het vasteland van Europa te zijn dat zeven dagen per week artikelen aan huis levert.

Het gaat om een proef. Na drie maanden evalueert PostNL of de extra bezorgdag aanslaat bij klanten. De proef wordt uitgevoerd op aandringen van webwinkel Coolblue.

Logisch

Steeds vaker kopen mensen hun artikelen online. Maar de aankopen op zaterdag vielen volgens de webwinkel tegen omdat klanten het artikel dan niet de dag erna in huis hebben. “Waarom moet ik wachten tot maandag, terwijl ik juist zondag vrij ben? Het was een van de meest gehoorde vragen van onze klanten. En dat is best logisch, als je bedenkt dat 14,3 procent van je leven een zondag is”, aldus Coolblue-directeur Pieter Zwart tegenover NOS.

Geen extra banen

PostNL verwacht dat meer webwinkels gebruik zullen maken van de dienst. De extra bezorgdag levert geen banen op. ”Hetzelfde aantal pakketten wordt nu over meer dagen verspreid. Wat er aan bezorgingen op zondag bijkomt, gaat er bij andere dagen van af”, zegt een woordvoerder. “Wel is de kans dat mensen thuis zijn veel groter. Daar verdienen we op.”

Concurrenten DHL en UPS zeggen tegen de NOS dat ze nog geen concrete plannen hebben om zeven dagen per week pakketten te bezorgen.

Lees ook: PostNL vertienvoudigt aantal pakketpunten

Wilt u wel eens een kijkje nemen in een logistiek centrum van PostNL? Dat kan! Op 18 september gaat een van de bustrips tijdens Logistiek Live naar het Extra@Home centrum van PostNL, het dc van waaruit de grote producten die online zijn besteld worden verzonden. Inschrijven hiervoor kan hier.

Reageer op dit artikel