nieuws

Bettine stroomlijnt processen met ERP

Supply chain

Bettine stroomlijnt processen met ERP
Bettine

De Bettine Groep, een organisatie van bedrijven die geitenmelk verwerken, gaat Lawson ERP M3 implementeren. De groep wil daarmee de bedrijfsprocessen stroomlijnen, managementinformatie genereren en informatie uitwisselen met foodretailers via EDI.

De Bettine Groep (Tozzi, Bemilac en de Bettinehoeve) is een familiebedrijf uit het Westbrabantse Etten-Leur, dat geitenmelk verwerkt tot halfzachte geitenkaasproducten. Vanwege de sterke groei kreeg de Bettine Groep steeds meer behoefte aan één geïntegreerde oplossing voor zowel het stroomlijnen van de bedrijfsprocessen als het genereren van managementinformatie.

   

Daarnaast wil het bedrijf inspelen op de behoefte van foodretailers om informatie uit te wisselen via EDI, bijvoorbeeld in het kader van tracebility.

 

Shortlist

Na een uitgebreid selectietraject werd gekozen voor Lawson ERP M3, dat geïmplementeerd wordt door automatiseringsbedrijf Alfa-Beta Solutions, gespecialiseerd in software voor food. De Bettine Groep zocht geen leverancier van een ERP-pakket, maar een zakenpartner die de kansen zichtbaar moest maken en benutten via implementatie van de best business practices. "Alfa-Beta Solutions stond al vrij snel op onze shortlist vanwege de kennis en ervaring van de zuivel in het algemeen en kaasproducenten in het bijzonder", aldus hoofd administratie Richard Musters.

 

Implementatie in deelprojecten

Het implementatietraject is opgedeeld in een aantal deelprojecten. Hierdoor zijn diverse onderdelen van M3 al vrij snel operationeel. Zo gaat het eerste deelproject in juni 2010 live. Dan zijn alle kritische bedrijfsprocessen (waaronder de gegevensuitwisseling met Albert Heijn via EDI) in werking. Daarna worden andere onderdelen geïmplementeerd, zoals magazijn- en klachtenbeheer.

Reageer op dit artikel