nieuws

Metaalbedrijf profiteert van recessie door capaciteitsuitbreiding

Supply chain

Metaalbedrijf profiteert van recessie door capaciteitsuitbreiding
Van Eck profiteert van recessie

Het aantal orders liep terug, en juist toen besloot metaalbedrijf Van Eck om van twee naar drie ploegen te gaan. “Hierdoor kunnen we veel sneller leveren, tegen een lagere kostprijs. Dit is wat opdrachtgevers momenteel vragen”, zegt Toon van Eck. Zijn bedrijf maakt momenteel een mooie groei door.

"Veel metaalbedrijven kiezen momenteel voor arbeidstijdverkorting. Hierdoor worden de levertijden bij onze concurrenten langer", zegt Toon van Eck van metaalbedrijf Van Eck in Wychen. "Wij doen het juist andersom. Wij zijn met onze lasersnijmachine juist in drie ipv twee ploegen gaan werken. Hierdoor kunnen we supersnel leveren en daalt ook de kostprijs. Dat apparaat kost een half miljoen en ieder uur stilstand verhoogt de kostprijs."

 

Krappe levertijden

Het aantal orders van bestaande klanten nam in eerste instantie ook bij Van Eck af. Sommige orders gingen niet door omdat de gevraagde levertijden te krap waren. "We hadden toen ook van een 16-urige naar een 8-urige werkdag kunnen gaan. Dan had ik mensen moeten ontslaan. Maar dat wil ik niet. Ik heb goed personeel."

 

Nieuwe klanten binnengehaald

 "Vaak leveren we nu binnen 24 uur", vertelt Van Eck. Hierdoor namen de orders voor Van Eck juist weer toe. "De klant profiteert van de daling van de kostprijs. We draaien nu sinds enkele weken volcontinu en hebben al een paar mooie orders binnengehaald. Ook van nieuwe klanten."

 

Bronnen: De Gelderland, De Pers

Reageer op dit artikel