nieuws

NDL: ‘Reverse Logistics moet op agenda komen

Supply chain

NDL: ‘Reverse Logistics moet op agenda komen
NDL

De inzameling en het hergebruik van afgewerkte en afgedankte goederen en grondstoffen is niet langer een kostenpost. Het kan zelfs een winstgevende activiteit zijn. Fabrikanten worden steeds vaker gedwongen stil te staan bij de mogelijkheden van reverse logistics.

Reverse logistics, ofwel omgekeerde logistiek, is booming business. De stijgende grondstofprijzen maken het voor producenten aantrekkelijk en noodzakelijk om verder te kijken dan het moment van aflevering van een product of de servicelogistiek, zoals reparatie. Ook onder druk van de milieuwetgeving en de roep om maatschappelijk verantwoord ondernemen staan fabrikanten tegenwoordig steeds vaker stil bij de mogelijkheden van reverse logistics.

 

Marktkansen
NDL/HIDC presenteert tijdens de Nationale Distributiedag op 3 juni de kansen en mogelijkheden voor Nederland met reverse logistics. Dirk ’t Hooft, algemeen directeur NDL/HIDC: “Nederland kan zijn positie van logistieke regisseur in internationale goederenstromen verstevigen door reverse logistics op de agenda te zetten van zowel de producenten, de logistieke sector als de overheid.”

 

Nationale Distributiedag
Dit jaar is ‘Beyond Reverse Logistics; marktkansen door keteninnovatie’ het thema van de Nationale Distributiedag. Deze wordt dinsdag 3 juni gehouden in de Schouwburg in Tilburg. Meer informatie over het programma en de invulling van de NDD staat op www.ndd-congres.nl.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel