nieuws

Hoge score ERP Lawson in Aberdeen onderzoek

Supply chain

Hoge score ERP Lawson in Aberdeen onderzoek
Lawson

In een vergelijkend onderzoek van de Aberdeen Group onder zes belangrijke ERP-leveranciers is Lawson als beste uit de bus gekomen. Aberdeen concludeert dat de Amerikaanse softwareleverancier in vergelijking tot vijf andere onderzochte ERP-leveranciers (QAD, Epicor, SAP, Oracle en Infor) de grootste impact heeft op bedrijfsprestaties bij eenzelfde investering in ERP-software en bijbehorende diensten.

Het onderzoek is door Aberdeen uitgevoerd bij 645 middelgrote ondernemingen. Het onderzoek ‘The Total Cost of ERP Ownership in Mid-Size Companies’ toont aan dat een ERP van Lawson voor bijna 23 procent bijdraagt aan een verbetering van de prestaties van de bedrijfsprocessen.

 

Prestatieverbeteringen

Het uiteindelijke resultaat omvat een gemiddelde daling van 25 procent in de kosten voor voorraadbeheer, een verbetering van 28,8 procent in correcte en tijdige leveringen en een daling van 18,1 procent van de operationele productiekosten. Volgens de onderzoeker behaalde Oracle een prestatieverbetering van gemiddeld 13,2 procent en SAP een gemiddelde verbetering van 15,6 procent.

 

Daling administratiekosten

Uit het Aberdeen onderzoek blijkt ook dat Lawson, ten opzichte van de andere vijf ERP-leveranciers, zorgt voor een betere gemiddelde daling in de administratiekosten van 24,4 procent en een verbetering van 21,3 procent in de opvolging van de productieplanning. Lawson is in omzet wereldwijd de vierde ERP-leverancier. In 2005 nam het Amerikaanse softwarebedrijf de Zweedse ERP-leverancier Intentia over.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel