nieuws

Nieuwe aanbieder van planningssoftware

Supply chain

Interactive Supply Chain Planning (ISCP) gaat planningssoftware aanbieden. De software is ontwikkeld door de TU Eindhoven en consultancybedrijf CQM. De applicatie draait al vanaf 2002, maar is pas kort geleden op de markt gebracht.

De planningssoftware is ontwikkeld door CQM in samenwerking met hoogleraar Ton de Kok van de TU van 1999 tot 2002, oorspronkelijk als software voor het toenmalige Philips semiconductors. Doel van dit project was betere beslissingsondersteunende software te maken. De software gaat uit van het principe van Material Requirements Planning (MRP).

 

Geen simpele rekensom

MRP is in feite een rekensom voor de koppeling tussen productie en de inkoop van materialen. “Door onderzoek werd duidelijk dat het sommetje te simpel is”, zegt De Kok. Volgens hem geeft het geen advies over wat er nú moet gebeuren maar alleen over wat de komende tijd gemaakt moet worden. “Er worden miljarden besteed aan planningssoftware maar ze werken geen van alle perfect”, aldus De Kok.

 

Huidige software behouden

ISCP gaat uit van dezelfde rekensom, maar geeft vervolgens operationele plannen die in een korte tijd kunnen worden gegenereerd. Alle data voor dit systeem komt uit planningsoftware die nu al wordt gebruikt bij bedrijven. Voordeel hiervan is dat bedrijven niet hun software hoeven weg te gooien. De komende tijd zal het bedrijf verder naar buiten treden en de software verder onder de aandacht brengen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel