blog

Kwetsbaarheid en struisvogelmanagement

Supply chain

Kwetsbaarheid en struisvogelmanagement
Logistieke kwetsbaarheid en struisvogelmanagement

De kwetsbaarheid van logistieke ketens lijkt groot. Hoe zit dit precies in uw bedrijf? Of wilt u het liever niet weten? Ik zou zeggen: haal uw hoofd uit de grond en doe mee aan de nationale enquête die TNO samen met de Universiteit van Tilburg, EVO en TLN op dit moment uitvoert.

Ik hoor sommigen van u denken: ‘Is al dat gedoe rondom risicomanagement nou nodig? Risico’s bestaan gewoon en als er iets fout gaat, lossen we het wel op.’ Tsja, wat zal ik daar eens op zeggen? Dat is ook een visie. 

 

Waar ligt uw kwetsbaarheid?
Ondernemen is risico nemen, daar heeft u gelijk in. Maar ondernemen is ook beseffen waar uw kwetsbaarheden liggen en daarnaar handelen. Dat bent u verschuldigd aan klanten, medewerkers en de eigenaren van uw bedrijf. Dit bekent overigens niet dat u alle risico’s moet uitbannen, dat is te duur en bovendien simpelweg niet nodig.

 

Het blijkt dat bedrijven die niet alleen reactief omgaan met kwetsbaarheid – maar zelf bewust hun veerkracht (resilience) vergroten – succesvoller zijn. En zij doen meer dan verzekeren en afwachten. Recent wetenschappelijk onderzoek uit Duitsland onderstreept die conclusie: bedrijven die actief de kwetsbare processen in hun organisatie te lijf gaan scoren beter dan hun concurrenten op zaken als servicegraad en flexibiliteit.

 

Ik wil u vragen mee te werken aan ons onderzoek. Deze grootschalige enquête gaat antwoord geven op vragen zoals:

  • Hoe kwetsbaar zijn Nederlandse productiebedrijven, handelaren, logistieke dienstverleners en transporteurs?
  • Hoe komt dat?
  • Hoe is dat te verbeteren?
  • En wat doet het bedrijfsleven eigenlijk aan risicomanagement in de logistiek?
  • Welke concrete verstoringen vonden in 2008 en 2009 plaats?.
  • Wat waren de oorzaken en gevolgen en wat leerden mensen ervan?

 

Dinerbon winnen? 

Dat is leuk voor ons om te weten, maar ook voor u.

Als u meedoet, krijgt u de resultaten en dingt u mee naar een dinerbon en een gratis brainstormsessie met een TNO-expert over uw kwetsbaarheid.

 

Uw input is van cruciaal belang om praktische kennis te ontwikkelen op dit onderwerp.

Dus doe mee en klik op de volgende link:

http://www.surveyworld.net/TNO-onderzoek_Risicos_en_kwetsbaarheid

Reageer op dit artikel