artikel

Drie bedrijven breiden ERP Easy Order uit van e-Buzz

Supply chain

Projectgegevens Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: ECI Plaats:   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: 16-01-2007 Productnaam:   Drie bedrijven in de markt van kantoorartikelen, computersupplies en dataopslagartikelen hebben onlangs contracten getekend met e-Buzz. E-Buzz is leverancier van Easy Order. Het betreft Despec Benelux, Ecotone uit Nederland (Refill) en het Britse QC Supplies. De bedrijven gebruiken […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: ECI
Plaats:  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: 16-01-2007
Productnaam:  

Drie bedrijven in de markt van kantoorartikelen, computersupplies en dataopslagartikelen hebben onlangs contracten getekend met e-Buzz. E-Buzz is leverancier van Easy Order. Het betreft Despec Benelux, Ecotone uit Nederland (Refill) en het Britse QC Supplies.

De bedrijven gebruiken de volgende systemen:

  • het ERP-systeem Easy Order BackOffice;
  • internetbestelapplicatie Easy Order FrontOffice;
  • Easy Catalog, het catalogusmanagementsysteem op basis van Application Service Providing (ASP).

 

Voor de ketenintegratie wordt Easy Connect ingezet. Een belangrijke factor bij de keuze was de mogelijkheid Easy Order te gebruiken als internetbestelsysteem voor hun dealers. Daarnaast zijn de vier oplossingen van e-Buzz op elkaar afgestemd, waardoor ze onderling samenwerken en gegevens uitwisselen.

 

Softwareleverancier e-Buzz begon met bedrijfssoftware voor de logistieke en financiële administratie, Easy Order BackOffice. Sinds 1999 is er de combinatie met internetbestelapplicatie Easy Order FrontOffice. Beide systemen worden tegenwoordig op basis van ASP geleverd.

 

Despec

Despec Benelux in Sneek is distributeur van computer-supplies en is al klant van e-Buzz voor zowel de bedrijfssoftware als de internetbestelapplicatie. De internetapplicatie wordt onder de naam e-dolphin ingezet voor de transactiecommunicatie met klanten (vakhandelaren en dealers). CEO van Despec, Jean Marie Lacroix: “Een belangrijk deel van de orderstroom komt al via e-commerce bij ons binnen. We verwachten dat dit verder zal groeien nu wij ons vanwege het implementatiemodel ASP nog meer kunnen focussen op de klant."

 

Ecotone

Leverancier van cartridges en office-supplies Ecotone in Rotterdam automatiseert:

  • de logistieke en financiële administratie;
  • de transactiecommunicatie met reguliere afnemers en prospects;
  • het beheer van de artikelstamgegevens (Easy Catalog).

Alle oplossingen worden via het internet gehuurd op basis van ASP.

 

QC Supplies

Ook met QC Supplies in Halifax, leverancier van computer-supplies, heeft e-Buzz een overeenkomst gesloten voor de inzet van de softwareoplossingen op basis van ASP. Zowel voor de logistieke en financiële administratie, als voor bestellen via het web en het automatiseren van de webomgevingen van klanten.

 

Lees meer over ASP:

De wedergeboorte van ERP als webdienst (bladarchief, 20 januari 2006)

 

Reageer op dit artikel