artikel

Gazelle pakt voorraadbeheer fietsonderdelen aan

Supply chain

Gazelle pakt voorraadbeheer fietsonderdelen aan
Gazelle fietsonderdelen

Tot op de dag van vandaag vindt het voorraadbeheer bij fietsfabrikant Gazelle binnen het Onderdelen & Accessoires magazijn handmatig plaats. Deze werkwijze werd echter steeds moeilijker. Zo worden steeds meer verschillende fietsonderdelen ontwikkeld waardoor het proces ingewikkelder wordt.

Tot op de dag van vandaag vindt het voorraadbeheer bij fietsfabrikant Gazelle binnen het Onderdelen & Accessoires magazijn handmatig plaats. Deze werkwijze werd echter steeds moeilijker. Zo worden steeds meer verschillende fietsonderdelen ontwikkeld waardoor het proces ingewikkelder wordt.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Koninklijke Gazelle NV   Leverancier/dienstverlener: Toplogic
Plaats: Dieren   Onderleverancier/-dienstverlener: Toplogic
Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 01-08-2006
Productnaam: Optimiza Inventory Management  

Vandaar dat Gazelle ervoor heeft gekozen om de voorraadbeheer-oplossing Optimiza van Toplogic te implementeren als ‘Add-on tool’, dus als toevoeging op het bestaande ERP-pakket. Het doel hiervan is om de leveringsgraad te verbeteren, de efficiency te verhogen en de voorraden te verlagen. Het huidige ERP-pakket voorziet zelf niet in deze mogelijkheden.

 

In het verleden werkte Gazelle met cumulatieve verkopen, niet met forecasts. Optimiza maakt gebruik van ForecastPro, marktleider op het gebied van vraagvoorspelling. Voordeel hiervan is dat het proces minder tijd kost en minder foutgevoelig is.

 

Lees meer: Gazelle live met WMS (maart 2006)

Reageer op dit artikel