nieuws

Sitra neemt Nederlandse transporteur over

Logistieke dienstverlening 1680

De Belgische transportgroep Sitra heeft zijn Nederlandse sectorgenoot Amerongen Kamphuis overgenomen. De overname past in de groeistrategie van Sitra,

Sitra neemt Nederlandse transporteur over

Sitra, gespecialiseerd in het vervoer van levensmiddelen in poeder-, vloeibare of verpakte vorm, heeft een ambitieuze strategie om duurzaam te groeien. In 2020 moet een omzet van 200 miljoen euro behaald zijn. De integratie van Amerongen Kamphuis is een van de stappen om dat doel te bereiken.

David Saelens, CEO van Sitra Group: “De activiteiten van Amerongen Kamphuis (AK) zijn zeer complementair aan de onze. Amerongen Kamphuis is gespecialiseerd in LTL-transport (‘less than truckload’) in Duitstalig Europa, de Benelux en Scandinavië, een blinde vlek in onze eigen dienstverlening.”

Uitgelezen kans

Samen met David Saelens blijft Jan Kamphuis algemeen directeur van AK. Voor AK is de overname ‘een uitgelezen kans’ om toe te treden tot een groter geheel, aldus Kamphuis. “Daardoor kunnen we ons bedrijf verder professionaliseren. Voor onze klanten verzekeren we een groter geografisch bereik en dito flexibiliteit. Voor onze medewerkers is er heel wat potentieel om door te groeien. Een win-winsituatie voor alle betrokken partijen.” De naam Amerongen Kamphuis blijft gevoerd worden.

 

Reageer op dit artikel