nieuws

DL Logistics voorziet duizenden schoolkinderen van ontbijt

Logistieke dienstverlening 887

Logistieke dienstverlener DL Logistics Group verzorgt dit jaar de logistiek van het Nationaal Schoolontbijt. Het ontbijtevenement voor basisscholen betekent dat vele duizenden producten op tijd afgeleverd moeten worden in korte tijd.

DL Logistics voorziet duizenden schoolkinderen van ontbijt

60.000 pakken melk, 22.500 pakken yoghurt, 65.000 pakken kaas en 250.000 appels moeten in 20.000 ontbijtpakketten belanden. Deze pakketten moeten afgeleverd worden bij de distributiecentra van 8 supermarktketens en ambachtelijke bakkers. Dat zijn de getallen en feiten die horen bij het Nationaal Schoolontbijt 2018.

Een flinke logistieke klus die dit jaar voor het eerst door een logistieke dienstverlener wordt uitgevoerd. DL Logistics krijgt de verantwoordelijkheid. Over de keuze voor DL Logistics zegt Babs Bruil, woordvoerder Nationaal Schoolontbijt:  “Niet iedereen kan dit omdat er veel verse producten in de doos zitten. Met name zuivel moet in korte tijd verwerkt worden. We hebben over tienduizenden pakketten die zorgvuldig ingepakt moeten worden. Dan heb je over een behoorlijke schaal en flinke tijdsdruk. Al snel bleek dat DL Logistics de nodige ervaring in huis heeft als het om dit soort lastige projecten gaat.”

Primeur logistieke dienstverlener

Het Nationaal Schoolontbijt vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats. Het is de eerste keer dat de organisatie op deze schaal van een externe logistieke dienstverlener gebruik maakt. Alle voorgaande jaren werden de versproducten door de supermarkten zelf in een aparte doos of tas aan de basisscholen meegegeven. Scholen kregen hierdoor meerdere pakketten, want er was ook een doos met houdbare producten.

 

 

Logistieke uitdaging

Dit jaar is ervoor gekozen om alles in één doos te doen. Bruil: “We proberen het ieder jaar beter te doen. Door nu één ontbijtpakket aan te leveren, maken we het zowel voor scholen als supermarkten en de bakkers een stuk gemakkelijker.” DL Logistics vind de klus een mooie uitdaging en maatschappelijk belangrijk. Jimmy Kieneker, sales- & marketingmanager van DL. “We kunnen met dit project een grote bijdrage leveren aan iets dat enorm belangrijk is, namelijk kinderen meer bewust maken van het belang van gezond eten.

DL maakt gebruik van ANTS Personeelsdiensten om de ontbijtpakketten in te pakken. “We hebben vooral ingezet op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle dozen staan nu ingepakt in onze koelruimtes. Later deze week worden 350 kant-en-klare pallets door onze partner Jocotrans naar 18 verschillende adressen vervoerd.”

 

Reageer op dit artikel