nieuws

Bpost neemt Leen Menken over

Logistieke dienstverlening 5197

Leen Menken komt in handen van Bpost. Met de deal vergroten de Belgen hun aandeel in de Nederlandse pakkettenmarkt. Leen Menken kan door de overname verder groeien.

Bpost neemt Leen Menken over

Ruim 5 jaar nadat Leen Menken de eerste voorzichtige schreden op het glibberige e-commerce pad zette, wordt het bedrijf overgenomen door Bpost. Leen Menken bevestigt de overname, maar kan nog geen details geven.

Fijnmazige distributie

Leen Menken is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke logistieke dienstverlener in de fijnmazige distributie voor food webshops. De Vegetarische Slager en andere online food initiatieven als De Krat, Streekbox, Madaga en Ruud Maaz waren in 2012 de eerste klanten. Later volgden onder meer: Brandt en Levie, Koop een Koe, Willem en Drees, The Dutch Weedburger, Marley Spoon en Bloomon. Vandaag de dag beschikt Leen Menken over een landelijk distributiemodel voor e-commerce distributie van levensmiddelen.

 

 

Overnamejacht Bpost

Een gegeven dat Bpost niet ontgaan is. De Belgen willen al langer hun belang in pakketbezorging vergroten. In 2016 nam het daarom Dynagroup over. Ook nam het een groot belang in de Buren. De overname van PostNL strandde ondanks verwoede pogingen. Vorig jaar nam het Bubble Post over. In de Verenigde Staten nam het pakketdienst Radial over.  

Met Leen Menken er bij vergroot Bpost zijn aandeel in de foodsector. Een sector waar ook PostNL stevig aan de weg timmert.

Groeikansen door overname

Door de deal kan Leen Menken verder uitbreiden op het gebied van e-commerce en e-fulfilment. Iets wat zelfstandig niet haalbaar was, stelt Leen Menken, directeur-eigenaar van het gelijknamige bedrijf. “Bpost heeft kapitaal beschikbaar waarmee we de verdere groei kunnen gaan realiseren. Door onze krachten te bundelen,kunnen we stappen maken in de kwaliteitsverbetering en capaciteit. Bpost heeft ontzettend veel kennis in huis als het gaat om fijnmazig distributie en slimme systemen.”

Het managementteam van Leen Menken blijft ongewijzigd. Directeur-eigenaar Leen Menken blijft het gezicht van het bedrijf.

 

Reageer op dit artikel