nieuws

Picnic wordt logistieke dienstverlener

Logistieke dienstverlening 4117

Picnic ziet kansen in een rol als logistieke dienstverlener. De online supermarkt overweegt op te treden als dienstverlener voor andere e-commerce bedrijven.

Picnic wordt logistieke dienstverlener

Die dienstverleners plannen meldde Daniel Gebler, chief technology officer van Picnic tijdens een bijeenkomst bij Deloitte afgelopen dinsdag, stelt Twinkle.  Picnic laat aan Logistiek.nl weten dat het plan enkel ‘een gedachte’is.

Kansen logistieke dienstverlening

“We kunnen op termijn gebruik gaan maken onze density. Wij komen dagelijks langs op plekken waar veel mensen wonen. Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei mogelijkheden om onze voertuigen te vullen op de weg terug van klanten. Nu rijden die min of meer leeg terug naar de hubs.” Op dit moment loopt er een pilot met bibliotheekboeken in Houten.

 

Lees ook
Let op Picnic zij snappen het

 

Uitbreiden nar Europa

Met de nieuwe dienst verwacht Picnic zijn elektrische vloot meer rendabel te kunnen maken. Picnic is momenteel actief in 24 steden in Nederland met zo’n 250 elektrische auto’s. Ook wordt er gekeken naar Europese expansie. In Utrecht bouwt Picnic een nieuw distributiecentrum van 35.000m2.

 

Reageer op dit artikel