nieuws

Nestlé Nederland brengt logistiek onder bij Kuehne + Nagel

Logistieke dienstverlening 5648

Nestlé Nederland brengt logistiek onder bij Kuehne + Nagel

Voedingsproducent Nestlé besteedt zijn opslag en distributie-activiteiten de komende vijf jaar uit aan Kuehne + Nagel. De logistiek en warehousing van chocolade, koffie, dier- en babyvoeding en andere levensmiddelen, vindt plaats vanuit het nieuwe distributiecentrum van de logistieke dienstverlener in het Brabantse Veghel.

Kuehne + Nagel verzorgt voor het Zwitserse voedingsconcern vanuit het dc in Veghel de verwerking van de online consumenten orders van de koffiemerken Nespresso, Nescafé, Dolce Gusto en de theezetmachines en -cups van het merk Special-T. De logistiek dienstverlener regelt daarnaast vanuit Veghel ook al meer dan vijftien jaar het wereldwijde transport en distributie van Nestlé-producten naar belastingvrije verkooppunten op bijvoorbeeld luchthavens en cruiseschepen.

Kuehne + Nagel: ‘inzetten op multichannel logistiek’

Diederick de Vroet, managing director van Kuehne + Nagel Nederland, laat in een reactie weten dat de Fast Moving Customer Goods (FMCG) markt van groot strategisch belang is voor zijn bedrijf. “Daarom zijn we ook erg verheugd met de lang termijn overeenkomst met Nestlé – Nederland. Zij willen nadrukkelijk een partner voor alle distributiekanalen. Deze omnichannel benadering, waarin alle logistiek stromen centraal worden gemanaged, wordt steeds belangrijker in het snel veranderende consumenten landschap. Daarbinnen hebben we onze betrouwbaarheid bewezen, wat er toe geleid heeft dat we alle kanalen volgens hetzelfde logistieke concept aanvliegen. Dat zorgt ervoor dat we snel kunnen reageren op veranderen. Dat geldt ook voor een klant als Nestlé.

Nestlé produceert in 2030 energieneutraal

De Zwitserse voedingsgigant heeft de ambitie om tegen 2030 de volledige productie van zijn producten CO2 neutraal te laten plaatsvinden. Kuehne + Nagel heeft als logistiek dienstverlener van het voedingsconcern in Nederland hierop geanticipeerd met verschillende maatregelen om de CO2 footprint te verlagen door bijvoorbeeld de toepassing van zonnepanelen op daken van zijn distributiecentra, volledige ISO 14001 certificering en de recente aanschaf van LNG-trucks.

Gefaseerde nieuwbouw dc in Veghel

Daarbovenop zijn een aantal distributiecentra Breeam-gecertificeerd. Al deze duurzame maatregelen zijn ook terug te vinden in het nieuwe distributiecentrum van 50.000 vierkante meter dat in drie fases wordt gerealiseerd in Veghel. Kuehne + Nagel, nummer 3 in de laatste editie van de top 100 logistiek dienstverleners, verzorgt in opdracht van Nestlé ook wereldwijd zee- en luchtvrachtdiensten, contract logistiek en wegtransport.

Reageer op dit artikel