nieuws

Honderdste Scania voor Simon Loos

Logistieke dienstverlening 1946

Honderdste Scania voor Simon Loos

Logistiek dienstverlener Simon heeft de honderdste Scania-truck in gebruik genomen. Vorige week werd de ‘honderdste’, een hagelnieuwe New Generation Scania S520 V8 Highline, afgeleverd.

Het nieuwste model maakt deel uit van een order van in totaal 11 New Generation-trucks, die voor de logistiek dienstverlener gaan rijden in Beneluxtransport. De honderdste Scania van Simon Loos – op plaats 11 in de Top 100 Logistiek Dienstverleners van dit jaar – is met zijn V8-motor een bijzondere motorwagen. De overige negen motorwagens worden uitgerust met een 13 liter 450 pk-motor en de trekker heeft een 13 liter motor met 410 pk. Alle hebben ze de ruime S Highline-cabine.

Grootste vloot elektrische trucks

Simon Loos heeft volgens eigen zeggen een reputatie waar het gaat om innovaties in materieel. De logistiek dienstverlener heeft onder andere de grootste vloot LNG-trekkers voor winkeldistributie – waarvan de helft Scania’s – en inmiddels ook de grootste vloot volledig elektrische trucks voor horeca- en winkelbelevering. Ook de nieuwe combinaties zijn aangepast om een optimale inzet te kunnen garanderen.

Asdruk binnen wettelijke grenzen

De trekker is een voorloopasser, en de motorwagens zijn drieassers met gestuurde naloopas. Ze zijn voorzien van Heiwo-koelbakken en gaan voornamelijk rijden met een schamel-aanhanger. Dit biedt als grote voordeel dat deze uitvoering ervoor zorgt dat de asdruk op de hele combinatie ook bij deellading toch binnen de wettelijke grenzen blijft.

Niet inboeten op laadcapaciteit

De logistiek dienstverlener grijpt hiermee volgens eigen zeggen terug op een traditionele techniek, maar wist dit in samenwerking met leveranciers Heiwo en Pacton zodanig aan te passen dat er niet is ingeboet op laadcapaciteit. De overige motorwagens worden ingezet als LZV (Ecocombi), met een dolly en een trailer.

Reageer op dit artikel