nieuws

Top 100 logistiek dienstverleners 2017: K+N terug in top 3

Logistieke dienstverlening 28923

Top 100 logistiek dienstverleners 2017: K+N terug in top 3

Het Duitse Kuehne + Nagel is de terugkerende nieuwkomer in de top-3 van de Top 100 logistiek dienstverleners 2017. De jaarlijkse lijst wordt al jarenlang gesierd door DHL als onbetwiste nummer 1 gevolgd door DB Schenker op positie 2. Het Amerikaanse XPO Logistics is uit de top-3 gevallen en staat nu op plaats 4.

De Top 100 logistiek dienstverleners is het jaarlijkse terugkerende onderzoek van Logistiek.nl en Buck Consultants International. De lijst geeft een compleet overzicht van de belangrijkste partijen in de Nederlandse logistieke contractmarkt, gerangschikt op het aantal vaste logistieke medewerkers in Nederland.

Top 10 logistiek dienstverleners 2017

Dit zijn de 10 grootste logistiek dienstverleners in Nederland

Wie staat er in de Top-10?

De top-3 van logistiek dienstverleners in de contractlogistiek, groupage en distributie in Nederland bestaat geheel uit bedrijven met een Duitse moeder: DHL, DB Schenker en Kuehne + Nagel.

 

 

 

 Top 100 Logistiek Dienstverleners 2018 is uit
top 100 logistiek dienstverleners 2018

!

 

Nieuwkomer in Top-10

Verder is Arvato de enige nieuwkomer in de top-10. Dit eveneens Duitse bedrijf profiteerde van de toename van Amerikaanse en Aziatische interesse voor distributie van hi-tech producten in Nederland. Arvato opende in Limburg een nieuw distributiecentrum in 2016, en de toenemende vaste werkgelegenheid zorgde ervoor dat Arvato in de top-10 is beland. Dit gaat ten koste van Bakker Logistiek. De top-10 bestaat hiermee weer geheel uit dochterbedrijven van buitenlandse moederorganisaties, uit Duitsland (5x), de USA (3x), Denemarken en Nieuw-Zeeland. Opmerkelijk, want de nummers 11 t/m 18 na deze top-10 zijn juist bedrijven die in Nederlandse handen zijn.

Minder overnames, meer ruimte voor ondernemerschap

Er zijn opvallend weinig spectaculaire verschuivingen in de Top-100 van 2017. Dat komt volgens Kees Verweij, partner bij Buck Consultants International en nauw betrokken bij het jaarlijkse onderzoek, mede omdat er in 2016 minder grotere bedrijfsovernames en bedrijfsbeëindigingen waren dan in de jaren ervoor. “Logistiek dienstverleners zagen en grepen meer kansen in de markt, voornamelijk door de steeds beter lopende Nederlandse economie in combinatie met de nog steeds lage dieselprijs. Er is meer vraag naar vooral nationale transport en opslag, zeker ook onder impuls van de snel groeiende interneteconomie.”

Lees ook: de analyse van Kees Verweij over de Top 100 logistiek dienstverleners 2017 en download de online tabel met meer informatie over de bedrijven.

Download online tabel Top 100 Logistiek Dienstverleners 2017

Reageer op dit artikel