nieuws

Kuehne + Nagel ontvangt IATA CEIV Pharma certificering

Logistieke dienstverlening 1499

Kuehne + Nagel ontvangt IATA CEIV Pharma certificering

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel heeft voor het gehele netwerk van 86 locaties de IATA CEOV Pharma certificering ontvangen.

De International Air Transport Association (IATA) heeft de CEIV Pharma Standard in 2015 geïntroduceerd. Deze standaard is bedoeld om het niveau en de operationele en technische paraatheid van alle partijen in de luchtvracht sector te verbeteren. Dit als reactie op de toegenomen aantal regels en wensen van de grootste farmaceutische bedrijven wereldwijd. Er wordt op deze manier tegemoet gekomen aan de verwachtingen van expediteurs op het gebied van standaardisering en transparantie binnen de keten. Dat komt de kwaliteit van luchtvrachtdiensten ten goede.

Voldoen aan eisen

Door middel van training, kwaliteitscontroles en validatie zorgt de IATA CEIV Pharma norm voor de integriteit van alle farmaceutische en gezondheidsproducten binnen de luchtvracht keten. De certificering maakt duidelijk welke bedrijven aan alle eisen voldoen.

Met meer dan 170 locaties en alle transportmodaliteiten beheert Kuehne + Nagel momenteel een van de grootste multimodale farmanetwerken ter wereld. Het zogeheten KN PharmaChain netwerk biedt gedifferentieerde oplossingen voor kritische vrachten en omgevings- of temperatuur gecontroleerd transport van deur tot deur.

Farma netwerk

Kuehne + Nagel is de eerste logistiek dienstverlener die de accreditatie voor haar farmanetwerk ontvangt. “De strategie van Kuehne + Nagel om voor CEIV Pharma certificering te gaan, laat het belang zien van zo’n programma voor de luchtvrachtsector en de farmaceutische industrie”, aldus Nick Careen, IATA Senior VP, Airport, Passenger, Cargo and Security. “Onze gezamenlijke inspanning om het wereldwijde KN PharmaChain netwerk te certificeren en de IATA CEIV Pharma Standards te integreren in het kwaliteitsproces van Kuehne + Nagel, is een goede stap in de richting van een wereldwijde implementatie van dit programma.”

Lees ook: KLM Cargo wil aanvoerketens luchtvracht verbeteren en versnellen 

Reageer op dit artikel