nieuws

AB Texel, Butter en A-ware bundelen krachten in nieuw bedrijf

Logistieke dienstverlening

AB Texel, Butter en A-ware bundelen krachten in nieuw bedrijf

AB Texel, Butter Group en A-ware Logistics gaan samen verder onder de naam AB Agri Transport. Het nieuwe logistieke bedrijf is het sluitstuk van eerdere overnames.

AB Texel, Butter Group en A-ware Logistics bundelen hun krachten onder een naam: AB Agri Transport. “Het is een nieuwe naam van een transportgroep dat vorig jaar al gestalte heeft gekregen”, stelt Gerdien Simonse, woordvoerder van A-ware. AB Texel was al sinds 2011 onderdeel van Royal A-ware waar ook de logistieke tak van het bedrijf  A-ware logistics ook onder valt. Butter volgde vorig jaar na de overname door AB Texel.

Bedrijven

Door het nieuwe bedrijf verwacht A-ware te kunnen profiteren van de netwerken van de verschillende entiteiten. De naam AB Texel blijft. Butter Group wijzigt in AB Butter en A-ware Logistics wordt AB Texel Koeltransporten. “Onder de vlag AB Agri Transport blijven we onderscheid maken naar bedrijf en specialisme.” Het bedrijf vervoert losgestorte agrarische producten, meel, veevoer, (vloeibare) zuivel en gekoeld agrifood.

Marktverdeling

AB Texel zal vooral de Nederlandse, Belgische, Engelse en Franse markt en de verwerkende industrie bedienen. Butter Group zal zich met name richten op Duitsland en de overige Europese landen en op de handels- en inpakbedrijven.

Cijfers bedrijf

Het nieuwe bedrijf heeft 1300 medewerkers, 800 trekkers en 1200 trailers. Naast vestigingen in Nederland (waaronder Texel, Tiel, Dronten en Heerenveen) heeft het bedrijf dc’s in Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië en Polen.

Reageer op dit artikel