nieuws

DSV koopt logistiek dienstverlener UTi

Logistieke dienstverlening

DSV heeft de Amerikaanse logistiek dienstverlener UTi overgenomen. Door de overname wordt DSV een van de grootste spelers op het gebied van Air&Sea.

DSV koopt logistiek dienstverlener UTi

DSV neemt logistiek dienstverlener UTi over voor 1,35 miljard dollar. De overname volgt na maanden van speculaties. UTi is een wereldwijde speler in supply chain services en logistiek met een omzet van USD 3,9 miljard. Bij het bedrijf werken 1.000 medewerkers in 58 landen.

Door de koop verstevigt DSV zijn mondiale positie in transport en logistieke netwerken. Met name op het gebied van de divisie Air&Sea. Door de overname komt ongeveer 61 procent van de omzet uit Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika,  Amerika is goed voor 17 procent, Azië 16 procent en Sub-Sahara Afrika 6 procent. Het eerste kwartaal 2016 moet de overname zijn afgerond.

XPO overnamepad

Het is niet de eerste grote overname onder logistiek dienstverleners. Vorig maand werd bekend dat XPO Logistics Con-Way wil overnemen voor 3 miljard dollar. In Nederland bekende Menlo is onderdeel van Con-Way. XPO nam in het voorjaar al Norbert Dentressangle over.

Reageer op dit artikel