nieuws

TLN luidt noodklok om risicomanagement

Logistieke dienstverlening

TLN luidt noodklok om risicomanagement

Er is nog te weinig aandacht voor goed risicomanagement binnen de transportbranche. De meeste ondernemingen hebben geen plan B als het aankomt op bedrijfsrisico’s.

Recentelijk heeft Transport en Logistiek Nederland in samenwerking met ABN-AMRO, Aon en TVM een rapport uitgebracht met als doel om tot effectief risicomanagement te komen. “Bedrijfscontinuïteit is de basis voor succesvol ondernemen maar dat kan nog veel beter, stelt Arthur van Dijk, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland.

Plan B?

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste ondernemingen vaak geen plan B hebben zodra een incident zich voordoet. “Niet voor elk incident hoef je een plan B te hebben, maar wel voor je belangrijkste eigendommen: zoals je werknemers of de IT-systemen. Zodra deze uitvallen, is een goed uitgedacht plan B gewenst. Daarom is het belangrijk om ook aan risicomanagement te doen.” Om deze boodschap over te brengen is in januari een webinar gehouden en heeft TLN de afgelopen maand met een aantal bedrijven gekeken risico-inventarisatie gedaan.

 

 

Reageer op dit artikel