nieuws

Kramp verlengt contract met DHL Freight

Logistieke dienstverlening

Kramp verlengt contract met DHL Freight

Technische groothandel Kramp verlengt zijn contract met logistiek dienstverlener DHL Freight tot en met 2017. De hernieuwde overeenkomst betekent dat DHL vanuit Eindhoven de control tower beheert die de goederenstromen regisseert van meer dan 500 Europese leveranciers richting de warehouses van Kramp in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Een andere divisie van DHL ‘Parcel’ zorgt daarnaast voor de ‘overnight’ pakketzendingen aan klanten van Kramp in de Benelux. Het Nederlandse warehouse van Kramp staat in het Gelderse Varsseveld en is onlangs geheel vernieuwd.

Uitdagingen op logistiek gebied

De technische groothandel heeft een breed assortiment van onderdelen die gebruikt worden in de landbouw, de industrie, voor grondverzet en in tuin- en parkmachines. Volgens Marc Conings, International Transport Manager bij Kramp, is het uitgebreide assortiment  de kracht van bedrijf en het zorgt ervoor dat de onderneming behoort tot een van de snelst groeiende groothandels van Europa. “Tegelijkertijd vormt de veelheid aan en beschikbaarheid van originele onderdelen van grote merken als Kverneland en Honda een uitdaging op logistiek gebied. DHL zorgt ervoor dat producten van alle soorten en maten inclusief pallets, halve en hele truckladingen met één virtuele carrier naar onze vier Europese warehouses worden getransporteerd”, legt Conings uit.

Virtueel Europees warehouse

Zodra de onderdelen bij leveranciers klaar staan voor pick-up door DHL, is de beschikbaarheid in het warehouse van Kramp gegarandeerd. Conings: “Europese leveranciers zijn daarmee volledig geïntegreerd in onze supply chain en met DHL zijn we een stap dichterbij één virtueel Europees warehouse.”

Reageer op dit artikel