nieuws

Base Logistics uitgeroepen tot Best Managed Company

Logistieke dienstverlening

Base Logistics uitgeroepen tot Best Managed Company

Logistiek dienstverlener Base Logistics uit Zwijndrecht is vandaag uitgeroepen tot Best Managed Company (BMC) van het jaar, een prijs die in het leven is geroepen door Deloitte en ING. Een onafhankelijke jury was onder andere onder de indruk van Base Logistics vanwege zijn cijfers en groei in deze markt.

Best Managed Company (BMC) is het programma waarbij Deloitte en ING zoeken naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf.

Innovatief en servicegericht

Base Logistics zorgt voor een “sterke selectie van de juiste mensen die mee kunnen en willen groeien”, meldt de jury. Volgens het juryrapport is de logistiek dienstverlener uit Zwijndrecht bovendien ‘innovatief’ en ‘servicegericht’, met weinig verloop van klanten.

Toegankelijke tool

Oprichter en directeur Robin Voet zegt over de benoeming: “Blijkbaar wordt onze innovatieve benadering van de markt gewaardeerd en beloond.” De dienstverlening van Base Logistics leunt vooral op IT. De in eigen huis ontwikkelde applicatie Klairy wordt in de logistieke sector ervaren als een toegankelijke en complete tool. Gebruikers van het systeem kunnen met deze oplossing op een efficiënte manier hun logistiek controleren.

Beoordeling met een Business Maturity Model

Base Logistics is voor deelname onderworpen aan de Conditietest van ING en daarnaast beoordeelde Deloitte de logistiek dienstverlener aan de hand van het Business Maturity Model (BMM). Bij de Conditietest deelde de bank strategische en financiële inzichten met het management en is besproken hoe die aansluiten op de strategische plannen van de organisatie.

Sterk management

Met het wetenschappelijke model BMM van Deloitte is de kwaliteit van strategie en management gemeten. Er werd onder anderen geconcludeerd dat de logistiek dienstverlener uit Zwijndrecht over een “sterk management.” Voet: “Dat we nu behoren tot de Best Managed Companies van Nederland geeft dus ook aan dat we een bedrijf zijn met een vooruitstrevende en strategische kijk op de toekomst.”

Bedrijf is opgericht in 1994

Base Logistics zag het levenslicht in 1994 en richt zich als dienstverlener op het bieden van internationale logistieke oplossingen. Hiervoor worden wereldwijd meer dan 300 voorraadlocaties en meer dan 250 internationale vervoerders aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Zwijndrecht.

Ook KLG is BMC

Deloitte en ING hebben vandaag de lijst met ‘Best Managed Companies’ van het Nederlandse midden- en grootbedrijf voor achtste keer gepresenteerd. Het zijn dit jaar in totaal zeventig bedrijven, met daartussen dus ook BASE Logistics, die zich op een innovatieve wijze aanpassen aan de snel veranderende wereld. Ook logistiek dienstverlener KLG uit Venlo maakt deel uit van de BMC van dit jaar.

Reageer op dit artikel