nieuws

Horizontale samenwerking biedt groei voor Van den Bosch en Nijhof-Wassink

Logistieke dienstverlening

Horizontale samenwerking biedt groei voor Van den Bosch en Nijhof-Wassink

Logistiek dienstverleners Nijhof-Wassink en Van den Bosch Transporten gaan verder samenwerken. Nijhoff-Wassink besloot om de intermodale droge bulk activiteiten over te doen aan Van den Bosch en zich voortaan vooral toe te leggen op wegvervoer. Ook wordt bekeken of op meer terreinen samenwerking mogelijk is.

Het gaat bij de overname van de droge bulk activiteiten van Nijhof-Wassink naar Van den Bosch om 15 medewerkers, 13 vrachtauto-combinaties en ruim 300 droge bulk containers. De standplaatsen van de vrachtauto’s en chauffeurs blijven onveranderd en zijn Rotterdam in Nederland en Székesfehérvár in Hongarije.

Silovervoer over de weg

Nijhof-Wassink wil zich in de toekomst meer gaan richten op het silovervoer over de weg. In de afgelopen jaren is gebleken dat het bedrijf hier een sterke groei heeft doorgemaakt. De toekomstperspectieven zijn positief. Het is volgens de logistieke dienstverlener uit Rijssen een markt waar het bedrijf een totaalpakket aan logistieke diensten aan haar klanten in Europa kan aanbieden.

Daarnaast blijft intermodaal vloeistoffentransport een belangrijk focusgebied van het bedrijf. “Nijhof-Wassink heeft in de afgelopen jaren niet de groei weten te realiseren in de intermodale droge bulk transporten”, aldus een woordvoerder. “Door focus op wegvervoer in combinatie met strategische samenwerking op het gebied van intermodaal en wegtransport denken we een goede oplossing te kunnen bieden voor de opdrachtgevers.”

Focus op intermodaal

Van den Bosch Transporten focust zich juist op groei in intermodaal transport. “Deze overname draagt bij aan de groei hierin”, aldus een woordvoerder. Dat is de reden dat de intermodale droge bulk activiteiten van Nijhof-Wassink beter passen bij Van den Bosch. “Deze overname sluit dan ook naadloos aan op de strategie van onze onderneming”, aldus Peter van den Bosch, algemeen directeur van Van den Bosch Transporten.

Groei in Oost-Europa

Het bedrijf uit Erp voorziet een groei voor zowel de Nederlandse als de Hongaarse vestiging. De overname ondersteunt de strategische groei op de Oost-Europese markt, waar het bedrijf al jaren actief is met het vervoer van vloeistoffen in tankcontainers. “De afgelopen jaren zijn we succesvol geweest om de volumes tussen West- en Oost- Europa om te zetten naar intermodale oplossingen (modal-shift). Hierdoor hebben we groei kunnen realiseren in de vloeistoffenmarkt. Nu ligt er de uitdaging om dit ook in de droge bulk te bewerkstelligen”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Van den Bosch en Nijhof-Wassink werken al langer samen om naar eigen zeggen strategisch voordeel voor klanten te kunnen behalen. “De klant staat voorop en focus is daarbij van essentieel belang”, aldus Freddy Nijhof, algemeen directeur van Nijhof-Wassink. Vervolgstappen in de samenwerking worden niet uitgesloten. Er wordt dan vooral gekeken naar het bieden van logistieke oplossingen ten behoeve van gezamenlijke opdrachtgevers.

Lees ook: Nijhof-Wassink start in België

Reageer op dit artikel