nieuws

VT Verkerk krijgt voorlopig uitstel van betaling

Logistieke dienstverlening

VT Verkerk krijgt voorlopig uitstel van betaling

De directie van logistiek dienstverlener VT Verkerk uit Alpen aan den Rijn heeft bij de rechtbank afgelopen woensdag surseance van betaling aangevraagd. De 130 medewerkers zijn gisteren op de hoogte gebracht. De logistiek dienstverlener bekijkt nu of een doorstart mogelijk is.

Berichten die op internet circuleren dat VT Verkerk een faillissement zou hebben aangevraagd blijken niet te kloppen, meldt Maurice de Bruin, operationeel manager warehousing en transport, aan zowel Logistiek.nl als TransportOnline. “Wij hebben surseance van betaling gekregen en nog geen faillissement aangevraagd”, aldus De Bruin.

Leeg warehouse

Door de moordende concurrentie, stijgende kosten en dalende opbrengsten was het niet langer mogelijk door te gaan, meldt de directie van VT Verkerk in een persbericht. Ook de leegstand in het warehouse ligt ten grondslag aan de financiële problemen van de logistiek dienstverlener. Tegelijkertijd was het slechts beperkt mogelijk de ontstane overcapaciteit, in rijdend materieel en warehouses, af te bouwen, aldus de directie.

Kans op doorstart

Het was voor de logistiek dienstverlener, die in 2012 nog de 99ste plek innam in de top 100 van grootste logistiek dienstverleners van Nederland, zelfs niet meer mogelijk, zo stelt de directie, om tenders te winnen, ook al werd uitsluitend de kostprijs aangeboden. “We zijn nu druk bezig om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een doorstart”, aldus De Bruin.

Bedrijf bestaat 77 jaar

VT Verkerk transport & logistics is gevestigd aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn en beschikt over een bedrijfsoppervlak van 25.000 vierkante meter. De logistiek dienstverlener meldt op zijn website dat het een vloot heeft van tachtig vrachtwagens. Het bedrijf heeft daarnaast negentig chauffeurs in dienst. VT Verkerk bestaat dit jaar 77 jaar en houdt zich naast wegtransport ook bezig met warehousing.

Reageer op dit artikel