nieuws

Limburgse ziekenhuizen samen in logistiek

Logistieke dienstverlening

Vanaf deze week is Hospital Logistics begonnen met het uitleveren van goederen aan drie ziekenhuizen in Zuid-Limburg. De vestiging in Oss heeft daartoe een aanzienlijke uitbreiding ondergaan. De logistiek dienstverlener groeit hiermee opnieuw flink in omzet.

Limburgse ziekenhuizen samen in logistiek

De drie ziekenhuizen werkten eerder samen met DSV in Beek. Dat contract is beëindigd. Eind november vorig jaar werd Hospital Logistics verkozen als de nieuwe partner voor de het Academisch Ziekenhuis Maastricht (azM), Atrium Medisch Centrum Parkstad en Orbis Medisch en Zorgconcern in Sittard-Geleen. In drie maanden tijd heeft de logistiek dienstverlener de noodzakelijke investeringen gedaan, medewerkers opgeleid en de implementatie gereed gemaakt. Vorige week vrijdag ging de voorraad van het ziekenhuis in Maastricht over van Beek naar Oss. Deze week volgen ook de voorraden van de andere ziekenhuizen.

Tevens eigenaar van goederen

“In tegenstelling tot bijvoorbeeld DSV hebben wij voor honderd procent de focus op de belevering van ziekenhuizen en zorginstellingen”, zegt Eric Dewaet, directeur van Hospital Logistics. “Met deze nieuwe opdracht gaan we dit jaar 25 procent groeien in omzet. Uniek voor een logistiek dienstverlener is dat wij de eigenaar worden van de voorraden in overleg met de ziekenhuizen. Zij bepalen leverancier en product, maar wij schaffen de goederen aan en leveren volgens een afnameovereenkomst aan de zorginstellingen.” Over de duur van het contract kan Dewaet geen uitspraken doen.

2.000 vierkante meter extra

Om het nieuwe project mogelijk te maken, werden in Oss versneld een aantal investeringen ter waarde van ongeveer 750.000 euro uitgevoerd. Met name is geld uitgetrokken voor het inrichten van een cleanroom met legbordstellingen. In totaal betreft de uitbreiding 2.000 vierkante meter. Het contract levert 25 nieuwe arbeidsplaatsen op. Hospital Logistics levert meerdere keren per dag de benodigde verbruiksgoederen aan, klaargemaakt op afdelingsniveau per ziekenhuis. Op middellange termijn zal het bedrijf de ziekenhuizen ook helpen en adviseren om bijkomende verbeteringen te vinden in de supply chain. Hierbij wordt onder andere gedacht aan benchmarking van afdelingsvoorraden, implementeren van best practices in interne logistiek en het op elkaar afstemmen van assortimenten.

Al 11 ziekenhuizen in Nederland

De expertise van Hospital Logistics op het gebied van ziekenhuislogistiek was een bepalende factor voor de samenwerking met de drie Limburgse ziekenhuizen. In totaal bedient de logistiek dienstverlener nu 11 ziekenhuizen en 2 andere zorginstellingen in Nederland. Dat gebeurt vanuit diverse vestigingen, waaronder Capelle a/d IJssel. Het bedrijf is ontstaan als verzelfstandiging van de logistieke afdeling van het ziekenhuis in het Belgische Leuven.

 

Lees ook: Hospital Logistics ook in zorginstellingen

Lees ook: Medische centra besteden uit aan DSV

Reageer op dit artikel