nieuws

HP stapt over van Flextronics naar Jabil

Logistieke dienstverlening

HP stapt over van Flextronics naar Jabil
Hewlett Packard (HP) is met de Amerikaanse industrieel logistiek dienstverlener Jabil in zee gegaan voor voor de assemblage en distributie van printers voor de Europese markt

Hewlett Packard (HP) is met de Amerikaanse industrieel logistiek dienstverlener Jabil in zee gegaan voor voor de assemblage en distributie van printers voor de Europese markt. Het bedrijf neemt HP over van Flextronics Logistics in Venray dat al jaren geruime tijd deze activiteiten uitvoerde voor de printerproducent.

Jabil vestigt zich in Venray waardoor 460 banen behouden blijven. Dat heeft wethouder Jan Loonen van Venray onlangs bevestigd in dagblad de Gelderlander. Hewlett Packard liet in het verleden voornamelijk inktjetprinters voor de Europese markt assembleren en distribueren door logistiek dienstverlener Flextronics Logistics.

 

Miljardenomzet

Na afloop van het contract werd de opdracht eind vorig jaar gegund aan Jabil. Deze multinational (85.000 werknemers in 22 landen, 13,4 miljard dollar omzet in 2010) besloot deze werkzaamheden eveneens te verrichten vanuit Venray. Naast Schiphol wordt het de tweede vestiging van Jabil in Nederland.

 

Binnenhaven Wanssum

Loonen zegt in de Gelderlander dat hij zich gelukkig prijst dat Jabil koos voor logistieke hotspot Venray als vestigingsplaats, omdat anders veel banen verloren zouden zijn gegaan. Bovendien bevestigt de keus dat Noord-Limburg een gunstige vestigingsplaats is voor logistieke activiteiten. Hij noemt de ontsluiting via A73 en A67, de ligging ten opzichte van het Europese achterland en de aanwezigheid van de binnenhaven in Wanssum. Loonen: "Jabil laat de onderdelen van de printers via containers naar de haven brengen. Het gaat om een kleine tienduizend containers per jaar, bijna een tiende van de totale aanvoer van de haven."

 

Productiehal Xerox

Jabil heeft een distributiecentrum van 52.000 vierkante meter gehuurd op industrieterrein Smakterheide. Het pand was eerder in gebruik als productiehal van Xerox. Volgens eigenaar Harry Maessen huurt Jabil het pand voor 3,5 jaar, de looptijd van het Hewlett Packard-contract.

Reageer op dit artikel