nieuws

Preview op onderzoek logistieke arbeidsmarkt

Logistieke dienstverlening

Preview op onderzoek logistieke arbeidsmarkt
LLS 2007 arbeidsmarkt

Op dit moment werkt Tempo-Team aan de publicatie van de resultaten van het jaarlijkse Logistics Labour Survey, dat eind september in brochurevorm beschikbaar zal komen. Deelnemers aan het Jaarcongres Warehousing op 13 september in Nieuwegein krijgen een preview voorgeschoteld met de belangrijkste conclusies.

De druk op de arbeidsmarkt neemt toe, dat is nu al duidelijk.

Aan het uitgebreide onderzoek van Tempo-Team deden dit jaar ruim 600 bedrijven mee, afkomstig uit industrie, handel en logistieke dienstverlening. Zij melden in hoeverre de werkgelegenheid in de logistieke afdeling is gegroeid en of dat in meer of mindere mate is gebeurd met uitzendkrachten of andere vormen van flexwerk.

 

Schaarste op de arbeidsmarkt

Belangrijke element in het onderzoek is de te verwachten groei in relatie tot de schaarste op de arbeidsmarkt. Wat doen bedrijven om nieuwe mensen te werven en vaste medewerkers te behouden? Merken bedrijven dat hun concurrentiepositie gevaar loopt nu ze minder kritisch kunnen zijn in het aannemen van personeel? Verliezen ze daarom terrein aan buitenlandse concurrenten? Maken ze veel gebruik van mensen uit andere EU-landen?

 

Expertsessie met logistiek dienstverleners

Naast de telefonische enquête van onderzoeksbureau Interview-NSS, organiseerde Tempo-Team samen met het vakblad Logistiek een expertsessie, waarin de onderzoeksresultaten werden voorgelegd aan een panel van logistiek dienstverleners. Hun visie op de arbeidsmarkt komt uitvoerig aan bod in het nummer van Logistiek, dat verschijnt op 21 september.

 

Reageer op dit artikel