artikel

Marrianne Groeneveld: ‘Never a dull moment

Logistieke dienstverlening

Marrianne Groeneveld: ‘Never a dull moment
marianne groeneveld

Logistiek dienstverlener CEVA Logistics heeft Marrianne Groeneveld benoemd tot Vice President Human Resources voor Frankrijk en de Benelux. Daarmee is zij weer terug van weggeweest. In het verleden werkte zij achtereenvolgens als HR-manager en daarna als Site Manager voor TNT (Post, Express en Logistics), dat later in CEVA-Logistics werd omgedoopt.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 13 mei 2011.

   
Vanwaar deze omslag?

“Voordat ik mijn MBA aan de Rotterdam School of Management afrondde, had ik al diverse HR-functies bekleed. Toen mij kort daarna de mogelijkheid werd geboden om als operationeel Site Manager binnen TNT Logistics te gaan werken, heb ik daar geen seconde over getwijfeld. Samen met mijn team heb ik de multi-user site omgevormd van een zeer matige site naar een winstgevende, Lean Show case site. In 2007 heb ik weer de overstap naar HR gemaakt binnen TNT Mail en ik ben daar het laatste jaar vooral bezig geweest met de voorbereiding van de splitsing tussen Mail en Express. Onlangs werd ik gevraagd om de HR-functie opnieuw vorm te geven voor CEVA Benelux en Frankrijk en daar heb ik nu dus ja tegen gezegd. Ik geloof in de afwisseling van functies, zodat je elke keer de ervaring als toegevoegde waarde mee kunt nemen naar je volgende rol.”

     

Voorkeur voor logistiek of HR?

“Logistiek is heel dynamisch en vereist een goed geoliede logistieke organisatie en bijbehorende IT-systemen. HR is sterk op de workforce binnen de organisatie gericht. Het is iedere keer een uitdaging om je personeelsbestand af te stemmen op de fluctuaties van de volumes binnen de logistieke operatie. Dat betekent dat je zo goed mogelijk de verhouding tussen flex en vast moet managen. In de toekomst zal, zeker met het oog op de krapper wordende arbeidsmarkt, nog meer aandacht uitgaan naar een gezonde werkomgeving, het breed inzetbaar maken en behouden van medewerkers. Dit vraagt veel van het management en het HR-instrumentarium. Ik kan mijn operationele logistieke ervaring nu optimaal combineren met mijn HR-achtergrond om dit te realiseren.”

     

Wat zijn minder leuke aspecten?

“Het is onvermijdelijk dat je soms ook afscheid moet nemen van medewerkers, maar zolang dat op een zorgvuldige manier gebeurt, is dat ‘part of the job’. Managers hebben de taak om te zorgen voor een prettige werkomgeving. Desondanks zijn er altijd wel medewerkers die ontevreden zijn. Die wijs ik er altijd graag op dat niemand ze verplicht om bij ons te werken. Je moet er wel samen iets van maken, dat is zowel in het belang van jezelf, als van het bedrijf en natuurlijk de klanten”.

  

Marrianne Groeneveld-Klunder (42)

Getrouwd en een dochter, Noor

Huidige functie: Vice President Human Resources bij CEVA Logistics

Daarvoor: Diverse HR-functies bij De Boer & Ritsema van Eck, TPG Post en TNT.

Levensmotto: “Life is too short to waste”

Vorkje prikken met: Mark Rutte. “Ik vind het knap hoe hij in een lastig politiek speelveld zijn geduld en positieve uitstraling weet te bewaren. Ik zou hem –willen vragen hoe hij zichzelf motiveert en of hij tevreden is over zijn eigen rol tot nu toe.”

Kader bij artikel:

Reageer op dit artikel