nieuws

Stream Software nieuwe eigenaar van Unitas Software

Ketensamenwerking 593

Het Belgische Stream Software is per 1 april 2019 de nieuwe eigenaar van Unitas Software. Vanwege de aanstaande pensionering van de DGA van Unitas Software was Unitas Software op zoek naar een partner om de continuïteit en kwaliteit van het bedrijf voort te zetten. Met Stream Software heeft zij deze waarborg zeker gevonden.

Stream Software nieuwe eigenaar van Unitas Software

Unitas Software biedt al vanaf 1999 softwareoplossingen voor elektronische douaneaangiften en gegevensbeheer voor lucht- en zeevracht. Het bedrijf blijft het portfolio aan softwareoplossingen zoals Sherpa, AirWaybillManager en Book iT voeren, maar het bedrijf kan nu ook gaan putten uit de extra mogelijkheden die Stream Software biedt. Door deel uit te gaan maken van dit bedrijf vergroot Unitas haar bereik in de markt.

Hightech softwareoplossingen

Stream Software levert kwaliteitssoftware en diensten voor de logistieke- en douanesector met de nadruk op verbetering van operationele en financiële efficiëntie van de bedrijfsprocessen. Stream Software is opgericht in 1997 met als doel het ontwikkelen van hightech softwareoplossingen
voor de logistieke sector. Door het streven naar kwaliteit in de aangeboden oplossingen en een intense samenwerking met de klanten heeft Stream Software het aanbod steeds kunnen uitbreiden.

Het Belgische bedrijf specialiseert zich op twee vlakken: douane gerelateerde systemen en logistiek georiënteerde systemen. In douane variëren de producten van Stream Software van eenvoudige douanedeclaratiesystemen tot complexe internationale douanevoorraad administraties, al dan niet gecombineerd met actieve of passieve veredelingssystemen en andere commerciële douanesystemen.

Logistiek georiënteerd variëren de producten van eenvoudige dossiers voor de opvolging van zendingen tot volledige ERP systemen voor douaneagenten en expeditiebedrijven. Voor douane is Stream Software in België ondertussen uitgegroeid tot marktleider. De Benelux is het uitgekozen en strategisch actieterrein.

Kwaliteit en service

Unitas Software blijft gevestigd in Capelle aan den IJssel. De huidige general manager, Jean Paul van Vliet, en de overige medewerkers van Unitas Software blijven de producten en diensten van Unitas Software aanbieden en ondersteunen met de kwaliteit en servicegerichtheid die u van hen gewend bent.

Dit artikel is gesponsord door Unitas Software. 

Reageer op dit artikel